Documentul care le va permite oamenilor să circule liber în timpul epidemiei

population

În Europa, unele state deja se pregătesc pentru măsuri de a ridica parțial restricțiile de circulație, pentru a debloca economia. Este cazul unor țări afectate grav de coronavirus, precum Germania sau Marea Britanie. 

Astfel, Germania se gândește să realizeze o serie de teste numite teste de imunitate, iar documentul eliberat în urma acestor teste le va permite oamenilor să circule liber în timpul epidemiei

Acest tip de testare caută anticorpii produși în sânge ca răspuns la virus. Este nevoie doar de o înțepătură în deget pentru a lua probele necesare depistării a două tipuri de anticorpi, potrivit Science Media Centre.

Primul, imunoglobulina IgM poate indica dacă virusul este încă prezent. Al doilea tip de anticorp este imunoglobulina IgG care rezistă pe termen lung și poate oferi imunitate de la câteva luni până la câțiva ani. Însă această metodă nu este la fel de sigură precum testarea moleculară.

Testele pot afișa incorect un rezultat negativ la o persoană care are virusul, deoarece anticorpii sunt produși la câteva zile de la infectare. De asemenea, pot apărea rezultate fals pozitive la oamenii care au dezvoltat anticorpi la alt tip de coronavirus.

Informațiile despre cine a fost infectat sunt extrem de importante.

În primul rând, personalul medical care a fost expus și care probabil s-a imunizat poate merge înapoi la muncă mai puțin stresat. Angajatul din sănătate va putea avea grijă de cei care sunt grav bolnavi. De asemenea, se reduce și numărul celor care trebuie să folosească echipamentul de protecție. Un alt motiv important este că angajații din servicii esențiale pentru funcționarea statului se pot întoarce la muncă.

Citește și:

Revista Presei