Donald Trump șochează! Ce țară din Europa vrea să cumpere

Donald Trump este cunoscut pentru caracaterul lui puternic, dar totodată impulsiv. De data aceasta, președintele Statelor Unite ale Americii șochează. I-a venit o nouă idee ce vizează chiar Europa. Liderul american vrea să cumpere o parte dintr-un stat de pe bătrânul continent.

Conform cotidianului Wall Street Journal, Trump a pus ochii pe Groenlanda. Apropiații acestuia au mărturisit că președintele s-a arătat de nenumărate ori încântat de această idee. Astfel, americanul ar putea cumpăra ținutul autonom, denumit și țara oamenilor.

Trump și-ar fi întrebat chiar și consilierii dacă SUA ar putea achiziționa Groenlanda și le-ar fi dat temă de casă. Acesta este interesat de resursele și mai ales de poziția geostrategică pe care o are ținutul.

Unii consilieri s-ar fi opus acestei ideii, precizând că este un vis nerealizabil.

Groenlanda are o populație de aproximativ 56.000 de locuitori și face parte din Regatul Danemarcei. La începutul lunii septembrie, Trump va afectua acolo o vizită, dar nu în acest scop, spun apropiații.

Momentan, informația nu a fost comentată de nicio parte. Totuși, oficialii americani susțin că Groenlanda este importantă pentru interesele de securitate ale Statelor Unite. Mai mult, militarii americani au drepturi nelimitate acolo printr-un tratat. Acolo se află baza militară a Americii, Thule Air Base. Aceasta este situată la 750 de mile nord de Cercul Arctic și cuprinde o stație radar care face parte dintr-un sistem de avertizare a rachetelor balistice.

Momentan, Groenlanda funcționează cu ajutorul Danemarcei. Aceștia primesc anual o subvenție de 591 de milioane de dolari, aproximativ 60% din bugetul țării.

Loading...

Revista Presei