Dormi mai mult de o oră în timpul zilei? Nu o mai face! Ce boli grave riști să ai

Dormitul în timpul zilei poate fi considerat benefic pentru organism, dar puțini știu la ce boli ne expunem, de fapt. Totul se leagă de timpul siestei.

Cercetătorii trag un semnal de alarmă pentru persoanele care dorm mai mult de o oră pe timp de zi. Se pare că aceștia au un risc mai mare de a face diabet.

Potrivit acestui studiu prezentat cu prilejul unui congres al Asociației Europene pentru Studiul Diabetului (European Association for the Study of Diabetes, EASD), în Germania, riscul de diabet crește cu 45% pentru cei care dorm mai mult de o oră.

Sunt mai puțini activi

Conform studiului, oamenii care nu au activitate fizică, sunt supraponderali sau obezi, obișnuiesc să doarmă ziua mai mult.  Paul Pharoah, profesor de epidemiologie a cancerului la Universitatea din Cambridge, spune că aceștia pot dezvolta un tip de diabet.

Depresia

De asemenea, cei care dorm mult ziua ar putea suferi și de depresie. Este dovedit că somnul ne influențează dispoziția. Aproximativ 80% din cei care suferă de depresie susțin că au insomnii, iar 15% mărturisesc că dorm excesiv.

Dr. Phyllis C. Zee, profesor de neurologie la Școala de Medicină din cadrul Universității Northwester din Chicago, susține că avem nevoie de 7-8 ore de somn.

„Sub 6 ore sau peste 9 ore de somn, in cazul persoanelor adulte, sunt asociate cu dereglarea metabolismului si cu probleme la nivelul inimii.”, a declarat medicul.

Uneori, problemele de la muncă sau din familie ne afectează prea mult și încercăm să le evităm dormin, lucru total greșit. Vă faceți mai mult rău!

Revista Presei