Toggle Menu
  1. Home/
  2. Politică/

Dragnea executat! Planul din umbră al lui Tăriceanu! Cine va fi prezidențiabilul rival al lui Iohannis

  1. Home/
  2. Politică/

Se încing spiritele din ce în ce mai mult pe scena politică. Mai mult ca niciodată, coaliția PSD – ALDE este la un pas să sară în aer. Liderii ALDE au început o campanie intensă de promovare a președintelui lor, Călin Popescu Tăriceanu pe care îl prezintă ca singura alternativă valabilă la Klaus Iohannis, care continuă să stea bine în sondaje. În acest context există o tot mai mare nervozitate în rândul liderilor PSD care nu se feresc să susțină neoficial că e o chestiune de timp până când ALDE va fi eliminat de la guvernare.

În ultimele săptămâni președintele Senatului României e într-un amplu periplu prin țară. Oficial turneul e pentru întărirea organizațiilor ALDE, dar neoficial turneul e unul pre-prezidențial. Ca la un făcut… opririle în destinațiile decise sunt prefațe de anunțuri, propuneri și sondaje anunțate/prezentate de liderii ALDE. Organizații întregi au anunțat deja prin liderii lor că cel mai bun prezidențiabil pentru Coaliția PSD-ALDE ar fi șeful lor care ar colecta voturi și de pe stânga și de pe dreapta și deci cel mai bine poziționat pentru a-l înfrânge pe actualui președinte, Klaus Iohannis. Potrivit informațiilor noastre ofensiva oamenilor lui Tăriceanu este coordonată de Daniel Chițoiu și are drept țintă convingerea liderilor social-democrați că nu există ”Soluția Dragnea”, ci doar Soluția ”Tăriceanu”, scriu cei de la stiripesurse.ro.

”Păi se se uite și ciuma asta roșie la ce scrie prin sondaje. Călin e în sondajele lor interne la o credibilitate de peste 30%, în timp ce Livache al lor e sub 10%. Alegerile prezidențiale sunt depre om și mai puțin despre partid. Călin e o super-locomotivă”, ne-a spus un important senator al ALDE pentru a justifica pretențiile lor. Totul a culminat la Gorj unde deputatul Ion Cupă a prezentat un sondaj, realizat la începutul lui martie, care arată că preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, se află la egalitate cu preşedintele României, Klaus Iohannis, când vine vorba despre încredere, 38% dintre respondenţi afirmând că au încredere „bună“ şi „foarte bună“ în cei doi, în vreme ce doar 27% dintre respondenţi au spus același lucru despre preşedintele PSD, Liviu Dragnea, și doar 14% despre Ludovic Orban, preşedintele PNL.

Vezi și Arafat declanșează panică națională! Tinerii și copiii vizați! ”Sunt noile aparate ale morții”

Vezi și Bomba zilei! Cine vrea fotoliul de primar al Gabrielei Firea

În luptă a fost au fost aruncate și resurse mai sensibile pentru ambii lideri. Cei de la ALDE creditează ideea că problemele penale ale șefului lor sunt minore (mărturie mincinoasă) și că oricum ele vor merge cel mult către o condamnare cu suspendare, în timp ce la Liviu Dragnea situația e complicată cu o condamnare deja, un dosar aproape de pronunțare cu angajările fictive de la Teleorman și încă unul ”beton” pe bază de OLAF care va ajunge în curând în instanță – totul cu acuzații grave de corupție care i-ar face foarte grea misiunea de a duce cu succes o campanie electorală prezidențială.

”Evident că noi știm și urmărim atent mișcările lui Tăriceanu. Știm că va candida și mai știm și de planul lor de a ieși de la guvernare atunci când ar putea câștiga cât mai mult. Avem și noi planurile noastre și președintele ne-a spus deja că este pregătit la o adică să facem majoritate și fără ALDE”, a relatat pentru STIRIPESURSE.RO unul din influenții vicepreședinți ai PSD. Liderul PSD a mai susținut și că la un eventual divorț de ALDE, partidul lui Tăriceanu ar rămâne peste noapte fără jumătate din actualul efectiv. Alți lideri PSD au confirmat cele spuse deja. PSD va avea un candidat propriu la alegerile prezidențiale și în cazul în care ALDE va incomoda campania PSD nu se va sta prea mult la discuții.

O altă problemă pentru strategii PSD ține de discursul public. S-a constatat conform măsurătorilor interne că tot ceea ce a pierdut PSD în crizele politice recente s-a dus la ALDE. E vorba de nucleul dur care e anti-justiție și care a identificat în Călin Popescu Tăriceanu omul ideal care să lupte cu ”Statul paralel” în contextul recentelor dezvăluiri ale lui Victor Ponta și George Maior despre relațiile lui Liviu Dragnea cu Sistemul. Chiar dacă scăderea PSD nu e una bruscă… deprecierea în preferințele electoratului este lentă dar sigură.

Cristina Mihai/ Sursa foto: jurnalul.ro