Toggle Menu
  1. Home/
  2. Externe/

Dramă fără margini! O tânără de 23 de ani a murit după ce a luat prea mult timp acest medicament! Îl avem toți în casă!

  1. Home/
  2. Externe/

În România, tendința cetățenilor este de a consuma în exces medicamente pentru orice fel de durere, fără să ceară în prealabil sfatul medicului. Înghițirea de medicamente fără supraveghere poate fi uneori fatală, asta din cauza unor complicații sau efecte adverse care apar neașteptat. O tânără de 23 de ani din Marea Britanie a fost victima unei astfel de tragedii. Aceasta a luat mai mult timp un medicament antidiareic în combinație cu un alt medicament, ceea ce i-a fost fatal.

Autoritățile au declarat că moartea ei a fost un accident, însă medicii au dezvăluit că aceasta a murit după ce a luat o cantitate mare de Imodium, informează rtv.net. Tânăra a fost dusă de urgență la spitalul Royal Liverpool, în urma stopului cardiac. Însă, ea a contractat din spital o infecție bacteriană și pneumonie și a murit cinci zile mai târziu. În urma investigației s-a descoperit că avea în organism un nivel ridicat de Imodium (Loperamid), iar acest lucru ar fi contribuit foarte mult la moartea ei.

Potrivit Daily Mirror, tânăra se afla acasă cu iubitul ei de șapte ani, iar în timpul serii a suferit două crize non-epilectice, pentru care lua tratament, dar și-a revenit ulterior. Cei doi s-au dus apoi la culcare, iar a doua zi dimineață, bărbatul și-a găsit iubita inconștientă și vânătă la față. A sunat repede la salvare și în urma sfaturilor primite și-a dat seama că nu respiră. Acesta le-a spus mediciilor că poate stopul cardiac se datorează consumului de droguri, pe care le consuma ocazional, însă după investigații analizele au arătat altceva.

Vezi și Surpriză uriașă! Acum s-a aflat! Cine este fosta iubită a lui Tavi Clonda, cu care trebuia să meargă la altar

Medicii avertizează să nu combinăm pastilele
„Avea în corp un nivel ridicat de Loperamid, cunoscut mai mult sub denumirea de Imodium. Îl poți găsi în orice farmacie și se folosește pentru a trata simptomele de diaree. De ce l-a luat nu știu, dar Imodium face parte din clasa medicamentelor tip morfină și are efecte similare, ” a declarat doctorul Rodgers care s-a ocupat de cazul tinerei.

Acesta a tras iar un semnal de alarmă și a precizat că oamenii nu ar trebui să ia medicamente fără recomandarea medicului și mai ales să nu le combine cu alte pastile. El a adăugat că Brooklyn-Marie Barker lua Pregabalin, un medicament care se folosește pentru tratarea epilepsiei, iar Imodium în combinație cu acest medicament i-a provocat stopul cardiac.

Procurorul Andre Rebello a dezvăluit, de asemenea, că în analizele toxicologice nu s-au găsit și alte substanțe și a declarat că din acest motiv moartea tinerei a fost una accidentală. „Acesta a fost un accident tragic. Și este cu atât mai dificil când un copil sau un nepot moare înaintea noastră. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple”, a mai spus procurorul.

Vezi și Lidia Buble, dezvăluire șoc: “Ne-am despărțit…”. Cu cine este acum!

Simona Vecerdea/ Sursa foto: choice.com.au