Dramă totală! Cine era de fapt tânăra de 27 de ani, din Botoșani, ucisă de COVID-19. Cine a infectat-o

coronavirus

În Spitalul Județean din Botoșani este alertă maximă. Pe 21 martie, la unitatea de primiri urgențe a fost adusă cu ambulanța o tânără în vârstă de 27 de ani. De acolo a fost dusă la secția de boli infecțioase, iar apoi în secția medicală 2. În ziua următoare, ea a ajuns la terapie intensivă. Abia apoi s-a făcut testarea la coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv.

Ea a fost transferată ulterior la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Astăzi, 29 martie aceasta a decedat. Tânăra suferea de diabet zaharat de tip 1, ceea ce înseamnă că suferea de această boală încă din copilărie și intra în categoria persoanelor vulnerabile.

Se pare că fata ar fi fost contaminată cu COVID-19, după ce a participat la o înmormântare, unde au fost prezente mai multe persoane care veniseră în țară din zone de risc.

Elena Temciuc, liderul Sanitas Botoșani, a declarat pentru Digi24 că la Spitalul din Dorohoi, unde a fost adusă prima oară, tânăra a spus că a intrat în contact cu persoane venite din zone de risc. „A fost trimisă mai departe la Botoșani într-o stare destul de gravă”, a precizat ea, adăugând că nu s-au luat toate măsurile din protocol, precum izolarea pacientului.

„Avem exemplul Sucevei și cu toții avem această frică. Nu s-a tratat cu suficientă seriozitate un posibil caz”, a adăugat Temciuc. Ea a mai spus că personalul „a primit cât de cât” materiale de protecție, dar „au lipsit la timpul cel mai critic”.

Revista Presei