Dramă totală! Cum s-a terminat meciul dintre Sorana Cîrstea și Karolina Muchova din turul 3 de la US Open

05 sept. 2020
Dramă totală! Cum s-a terminat meciul dintre Sorana Cîrstea și Karolina Muchova din turul 3 de la US Open

Meci Sorana Cîrstea – Karolina Muchova, turul 3 US Open. Sorana Cîrstea a revenit la forma care a consacrat-o, după o perioadă mai puțin fastă a carierei sale, în care a coborât multe locuri în clasamentul WTA.

Sorana Cîrstea a învins-o în turul 2 de la US Open pe Johanna Konta, favorită 13 a turneului și și-a egalat cea mai bună performanță din carieră la acest grand slam. A pierdut primul set, dar le-a câștigat pe următoarele două într-o manieră entuziasmantă.

Meci Sorana Cîrstea – Karolina Muchova, turul 3 US Open

Istoria părea să se repete și cu Karolina Muchova, cehoaica de 20 de ani, favorită 20 a turneului. Sorana a pierdut primul set cu 6-3, dar l-a câștigat pe al doilea cu 6-2. Setul 3 a început bine pentru româncă și putea face break-ul, dar a ratat inexplicabil, astfel că jucătoarea din Cehia a reușit să se impună pe propriul serviciu.

A urmat un punct la indigo, dar în favoarea româncei de data aceasta, astfel că scorul a devenit 1-1 în setul 3. Forma bună a continuat pentru Sorana care a reușit break-ul și a dus scorul la 2-1 în favoarea ei. Muchova a făcut, însă re-break și a egalat.

Sorana s-a impus din nou pe serviciul cehoaicei și scorul a devenit 4-2, după ce a reușit să-și câștige și propriul serviciu. Muchova a revenit ulterior în meci și a întors meciul în favoarea ei, astfel că scorul a devenit 4-3 și la un pas chiar să devină 4-4. Dar românca a recuperat punctele pierdute și a reușit 5-3.

Muchova nu a renunțat la luptă și sub o presiune imensă și-a câștigat serviciul ducând scorul la 5-4. Sorana a servit pentru meci, dar a greșit enorm, iar cehoaica a egalat 5-5, iar apoi a bifat 6-5, după o nouă serie de erori făcute de sportiva din România.

Sorana a revenit și a egalat, astfel că s-a ajuns la tie-break. Multe răsturnări de situație. Mai întâi a condus Sorana cu 4-1, apoi s-a apropiat Muchova, iar românca a ajuns în cele din urmă la 3 mingi de meci. Pe primele două le-a pierdut, deși a avut serviciul. Muchova a egalat după 3 mingi ratate de Cîrstea și a urmat o minge de meci pierdută de cehoaică.

7-7 în tie-break și presiune maximă pe ambele jucătoare. Pe o greșeală a Soranei, Muchova a făcut 8-7, iar apoi după un as a câștigat și meciul.

Sorana a avut enorm de multe șanse să câștige meciul, dar a ratat cele mai importante puncte și s-a oprit din nou în turul 3. Muchova merge în optimi.