După Marea Britanie, încă o țară aruncă Europa în aer! „Izolarea populației este spectacol politic”

coronavirus115

Deși numărul de morți din cauza coronavirusului crește în ritm accelerat, autoritățile din Elveția manifestă un soi de inconștiență greu de explicat, așa cum a făcut și Marea Britanie, de curând. 

Deși a luat măsuri importante în lupta cu epidemia de coronavirus, Elveția refuză să bage populația în carantină, spunând că „Izolarea populației este spectacol politic.” Asta în condițiile în care numărul de morți crește sistematic.

Autoritățile resping izolarea populației, deși această măsură a fost solicitată de mai multe voci, printre care asociația tinerilor medici generaliști.

Legat de izolarea populației, adoptată de multe țări europene, ministrul de Interne și al Sănătății a declarat:

„Ceea ce face noi astăzi în Elveția este foarte apropiat de ceea ce fac țările din jurul nostru. Însă diferența este că noi nu facem spectacol politic.”

Numărul de cazuri a crescut cu 25% într-o singură zi! 

Elveţia a raportat sâmbătă un total de 6.100 de cazuri de infectări cu noul coronavirus, cu 25% mai multe decât în ziua precedentă, şi 56 de decese, a anunţat ministerul Sănătăţii din această ţară, spitalele din cantonul Ticino, la graniţă cu Italia, fiind intens solicitate.

„Situaţia din Ticino este dramatică”, a spus Daniel Koch, şeful departamentului de boli infecţioase al agenţiei federale de sănătate, potrivit Agerpres.

Potrivit celui mai recent bilanţ, numărul cazurilor a crescut cu peste 1.200 într-o singură zi, iar decesele sunt cu 13 mai multe faţă de vineri.

Daniel Koch a spus că s-a aflat în legătură cu un medic specialist din Ticino, care a precizat că spitalizarea pacienţilor necesită resurse, dar că deocamdată sunt încă suficiente paturi pentru a-i interna.

Armata elveţiană a livrat 50 de ventilatoare suplimentare, pe care le-a instalat vineri în Ticino, ca parte din eforturile autorităţilor de a pune la dispoziţie mai multe dispozitive potenţial salvatoare pentru pacienţii în stare critică şi a le oferi o şansă de a lupta pentru supravieţuire.

Luând cuvântul în cadrul unei conferinţe de presă la Berlin, Koch a spus că sporirea numărului de infectări cu 25% în Elveţia în ultimele 24 de ore nu este surprinzătoare având în vedere că abia săptămâna aceasta au fost sporite restricţiile referitoare la evenimente şi adunări publice.

Întâlnirile în public sunt limitate la un număr de maximum cinci persoane, fiecare la o distanţă de doi metri de celălalt, riscând, în cazul nerespectării regulilor, o amendă de 100 de franci elveţieni (101, 37 dolari).

Finalul crizei nu poate fi încă estimat a spus Koch, care speră cel puţin ca rata creşterii numărului de noi cazuri să înceapă să se aplatizeze în circa o săptămână, când restricţiile asupra libertăţii de mişcare vor tempera răspândirea bolii.

Revista Presei