E cea mai cruntă veste despre coronavirus de până acum. Haos total în România

19 mart. 2020
E cea mai cruntă veste despre coronavirus de până acum. Haos total în România

E cea mai cruntă veste despre coronavirus de până acum. România ar putea să ajungă mai rău decât Italia. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a precizat cel mai rău scenariu pentru țara noastră.

Oficialul a declarat că România ar putea ajunge la 10.000 de îmbolnăviri.

„Şi noi avem studiile noastre, preconizările noastre. Ne gândim şi la un scenariu 4, ne gândim şi la un vârf în a doua jumătate a lunii aprilie, odată cu venirea şi ultimului val de cetăţeni români care sunt în Spania, precum şi a sărbătorilor de Paşte”, a spus Nelu Tătaru.

Momentan, situația nu este foarte gravă în țara noastră. Nelu Tătaru susține că avem o creștere lentă a numărului de cazuri.

„Evoluţia focarelor interne pe care le avem, mici, în tendinţă de a nu conflua şi o creştere lentă a numărului de cazuri dă posibilitatea, deocamdată, sistemului sanitar să-şi trateze pacienţii şi să putem completa paturile, după externare, cu cei care se vor confirma”, a spus Nelu Tătaru.

Scenariul bun

Oficialul vorbește și despr eo situație mai puțin gravă, în care România ar ajunge doar la 2 000 de persoane infectate de coronavirus.

„Scenariul bun ar fi ca evoluţia spre scenariul 4 să se facă lent, cu un număr de cazuri care cresc spre 2.000, dar într-un ritm lent, cu o grupă de risc mai puţin afectată. La acest moment, vârstele extreme şi cu comorbidităţi n-au fost afectate”, a mai spus Nelu Tătaru.