E dezastru pentru cei care au ieșit la pensie! Ce capcană le pregătește Guvernul

E dezastru pentru cei care au ieșit la pensie. Viitorul Guvern ar pregăti o capcană pentru toți pensionarii din România. Semnalul de alarmă a fost tras chiar de fostul ministru al Muncii.

Marius Budăi susține că a avut o discuție cu Florin Cîțu, noul premier al României. Acesta a apelat la sinceritatea fostului ministru al Finanțelor și l-a întrebat dacă va crește punctul de pensie, așa cum prevede noua Lege a Pensiilor.

”Nu am auzit niciodată, destul de clar, că se vor majora pensiile. Asta este o capcană. La fel au făcut și cu alocațiile. Vor da o ordonanță de urgență și vor face la fel.”, a declarat Marius Budăi.

Se majorează punctul de pensie?

Noul premier a declarat, recent, că el vrea ca pensiile să fie majorate cât mai repede.

”Eu propun să se facă cât mai repede creșterea pensiilor, dar asta este o opinie personală. Banii sunt în buget, deci se poate face creșterea și mai devreme.”, a spus Florin Cîțu.

Se lucrează la Legea pensiilor

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că se lucrează la această lege pentru a o îmbunătăți. Oficialul a mărturisit că sun probleme în sistem.

„Lucrăm la îmbunătăţirea acestei legi. Sunt multe, săptămâna viitoare o să avem un material pe acest subiect. Sunt decizii ale Curţii Constituţionale care trebuie să aibă corespondent în legislaţie.

Sunt o serie de aspecte, nu aşa de multe cum la început îmi solicitau mesajele de la cetăţeni, pentru că am putut constata, mergând în teren, intrând în subiect, că de fapt avem probleme de management în acest domeniu.

De fapt avem o problemă de sistem. Şi când spun asta mă refer la o situaţie gravă pe care am preluat-o. Mă refer la accesul la informaţii despre activitatea oamenilor în domeniile în care au lucrat.

Faptul că la aceste informaţii se ajunge greu pentru că avem o stare critică a arhivei, că oamenilor nu li se comunică suficient legat de ce sporuri, în ce condiţii se încadrează într-o grupă sau alta”, a declarat Violeta Alexandru, invitată la postul public de televiziune.

Revista Presei