E stare de urgență în România! Când vor sosi pensiile în această perioadă

Președintele Iohannis a semnat, luni, decretul prin care a declarat stare de urgență. Acum, ministrul Muncii, Violeat Alexandru, explică ce se va întâmpla cu pensiile românilor în această perioadă.

Pensiile se dau la timp

Ministrul a precizat că “nu sunt puse în discuție neplata pensiilor sau neplata beneficiilor sociale”.

“Cu siguranță vom putea onora aceste obligații. Este precouparea noastră să ajutăm, în primul rând, agenții economici și angajații să treacă cu bine peste această perioadă. În același timp, înțelegem să ne achităm de obligațiile pe care le avem, și nu sunt puse în discuție neplata pensiilor sau neplata beneficiilor sociale.

Ne vom onora de aceste obligații cu siguranță”, a declarat Violeta Alexandru.

Evitați banii cash

Violeta Alexandru susține că pensionarii ar trebui să treacă la card, mai ales în acest context al epidemiei de coronavirus.

“În primul rând, aș vrea să asigur fără rezervă că se vor plăti. Într-adevăr, o bună parte a populației primește banii de pensie în numerar. Eu am făcut un apel, în ultimele luni, și am încurajat pensionarii să ia în calcul opțiunea trecerii de la numerar pe card.

Este adevărat că recomandarea mea nu se poate aplica în zona rurală, unde posibilitățile de extragere de pe card sunt limitate, dar avem în continuare un număr mare de pensionari în mediul urban care nu e dispus, din diferite motive, să facă acest pas”, spune ministrul liberal.

Poștașii sunt echipați corespunzător

Ministrul a precizat că poștașii vor fi echipați corespunzător pentru a evita orice îmbolnăvire.

“Am cerut Poștei Române și știu că s-au făcut eforturi pentru echiparea corespunzătoare a poștașilor. Nu există, din câte am fost informată, niciun pericol de contaminare de la poștași, pentru că ei sunt, în acest moment, echipați corespunzător”, a mai declarat ministrul Muncii pentru B1 TV.

Loading...

Revista Presei