Ea este femeia care a trăit 117 ani! Care este alimentul care a ajutat-o să atingă această vârstă? Și tu îl ai în bucătărie

15 sept. 2020
Ea este femeia care a trăit 117 ani! Care este alimentul care a ajutat-o să atingă această vârstă? Și tu îl ai în bucătărie

Emma Martina Luigia Morano a trăit mai bine de 117 ani. Fix în ziua în care a împlinit 117 ani, în noiembrie 2016, aceasta a dezvăluit care este alimentul care a ajutat-o să atingă această vârstă venerabilă. 

Potrivit acesteia, timp de mai bine de 90 de ani, a consumat un număr impresionant de ouă crude, pe care le-a folosit într-un amestec cu merișoare de munte. Emma Martina Luigia Morano a declarat însă că principalul ingredient datorită căreia i s-a datorat longevitatea a fost oul crud.

Beneficiile oului crud

  • Oul crud conţine toţi aminoacizii esenţiali în proporţii echilibrate. De asemenea, acesta conține o mare abundenţă de vitamine, enzime, minerale valoroase, acizi grași și grăsimi emulsionate, uşor digerabile, colină, lecitină, colagen, zeaxantină şi luteină;
  • Întinerește întreg organismul datorită aportului de substanţe care relansează activitatea glandelor endocrine;
  • Previne bolile canceroase, anemia feriprivă, infarctul miocardic şi avitaminozele B, precum și oboseala cronică.

Amestecul pe bază de ou crud și merișoare de munte:

  • 1 ou crud (aproximativ 65 g), proaspăt, provenit de la găini crescute în sistem ecologic;
  • 2 linguri pline (circa 30 g) de merişoare de munte, sub formă de pulbere mineralizată.

Cum se prepară:

„Se sparge oul crud şi se pune într-un bol mic sau într-o cană de 200 ml, după care se adaugă cele două linguri de pulbere mineralizată de merişoare. Ingredientele se amestecă bine cu o linguriţă, până când se formează o pastă omogenă.

Cum se consumă

Se consumă imediat, cu linguriţa, fără grabă, cu înghiţituri mici, amestecându-se bine cu saliva. Pasta se ia o dată pe zi, pe stomacul gol, fiind considerată, de asemenea, un mic dejun sănătos şi delicios. Oul crud cu merişoare se consumă doar de către adulţi. Remediul se poate consuma pe termen lung, ȋnsă sunt binevenite pentru sănătate şi curele mai scurte, de 10 sau 30 de zile,” notează topremediinaturiste.ro.

Care este rolul merișoarelor de munte?

Consumul de ouă crude este asociat adesea cu riscul de infestare cu bacterii nocive precum Salmonella. Tocmai de aceea, din considerente de siguranță alimentară, se recomandă combinarea lor cu merișoare de munte, deoarece acestea exercită un efect antibacterial pronunțat, împiedicând bacteriile patogene să se prindă de țesuturile organismului.

De asemenea, merișoarele sunt recunoscute pentru acțiunea lor de întinerire și de protecție a organismului uman, conferind totodată amestecului un gust plăcut, dulce-acrișor.

Mare atenție: Nu trebuie să confundați merişoarele de munte (Vaccinium vitis-idaea), ce provin din flora sălbatică a munţilor noştri, cu merişoarele americane (Vaccinium marcrocarpon), care provin din culturi imense.