Efectele minune ale propolisului. Un medic a explicat ce beneficii nestiute aduce

18 ian. 2020
Efectele minune ale propolisului. Un medic a explicat ce beneficii nestiute aduce

În condițiile în care orașele sunt tot mai poluate, iar aerul este tot mai puțin respirabil, Ovidiu Bojor, doctor în farmacie, inventatorul fitoterapiei moderne în România şi academician, a dezvăluit secretul pentru a avea grijă de plămânii noștri. 

Astfel, specialistul spune că propolisul s-a dovedit a fi extrem de util, uneori spectaculos de eficient în tratamentul unor afecțiuni ce interesează aparatul respirator.

Prin proprietățile antimicrobiene, datorate compușilor flavonoizi, esterilor acizilor fenolici cu alcooli aromatici și uleiurilor esențiale din fracțiunea volatilă), prin proprietățile antiinflamatoare și anestezice, propolisul acționează asupra proceselor patologice, uneori depășind chiar eficacitatea unor medicamente.

Ce boli vindecă propolisul 

Propolisul este un produs natural cu capacitatea miraculoasă de a opri durerea, fiind recomandat în faringite cronice, alergii rino-sinuzale, rino-sinuzită cronică.

Dacă la tratamentul cu propolis se asociază lăptișor de matcă și miere, eficiența este sporită în tratamentul amigdalitelor, otitelor, traheitelor și a guturaiului.

De asemenea, propolisul este considerat cel mai puternic medicament antiinfecțios cunoscut, fiind totodată un aliat natural puternic în lupta cu răceala și gripa.