Efectele minune ale unei prune. Lidia Fecioru a spus secretul: cum trebuie consumată

lidia fecioru2

Toți ne dorim un corp sănătos pentru a face față provocărilor zilnice, dar și pentru a ne simți plini de energie. Lidia Fecioru a spus secretul pentru întărirea sistemului osos. Este un leac minune pe care trebuie să-l adăugăm în dieta noastră.

În cazul în care nu știai, prunele oferă beneficii majore pentru întreg organismul tău. Acestea sunt bogate în bor, un mineral esențial pentru sănătate mușchilor și a oaselor. Mare atenție însă, este vorba doar despre prunele uscate.

„Vorbim despre prune. Pruna uscată, dar nu cele afumate. Trei prune pe zi înseamnă un sistem osos puternic. Dacă avem obiceiul să mâncăm pruna uscată, va dispărea fragilitatea osoasă. Trei prune pe zi”, a spus Lidia Fecioru, la Antena 3.

Borul, elementul minune pe care prunele uscate îl au, asistă  în metabolizarea celor 4 nutrienți esențiali pentru sănătatea oaselor: calciu, magneziu, zinc și vitamina D, afectând de asemenea și nivelul hormonal al estrogenului și testosteronului.

Deficiența de bor a organismului, ar putea fi o cauză al nivelului scăzut de testosteron la femeile aflate la menopauză. De asemenea, prunele uscate promovează sănătatea osoasă și datorită conținutului bogat în potasiu.

Îți dau toată energia de care ai nevoie

Un alt beneficiu pe care prunele uscate ți-l oferă este energia. Acesta sunt o sursă bogată în energie și de cele mai multe ori sunt recomandate sportivilor și celor care suferă de astenie.

Un lucru important de șitu este că acestea nu sunt asociate cu o creștere a glicemiei în sânge, cel mai probabil din cauza conținutului bogat în fibre, fructoză și sorbitol.

Revista Presei