Efectele miraculoase ale ceaiului verde! Cum te poate ajuta să slăbești și câte căni poți bea în fiecare zi. Sfatul medicilor

17 mai 2020
Efectele miraculoase ale ceaiului verde! Cum te poate ajuta să slăbești și câte căni poți bea în fiecare zi. Sfatul medicilor

Ceaiul verde este utilizat mult în curele de slăbire sau de detoxifiere și asta datorită antioxidanților, care se regăsesc în acesta. Trebuie menționat că el aduce multe beneficii în organism, dacă este natural și preparat corect. În caz contrar, îți poate crea probleme mari.

Studiile arată că persoanele care fac sport și beau și ceai verde în perioada respectivă reușesc să slăbească de două ori mai repede.

Un alt efect minune al ceaiului verde se resimte când vine vorba de diferite afecțiuni. În urma mai multor cercetări, s-a constatat dacă este consumat cu regularitate reduce riscul de cancer la sân (cu 22%), de prostată (cu 48%) şi de colon (cu 57%).

Medicul neurolog David Servan-Schreiber a scris în cartea sa „Anticancer” că pentru a elibera toate substanţele anticancerigene, ceaiul verde trebuie lăsat la infuzat până la 10 minute. Deci așa se prepară corect.

Cum se consumă corect ceaiul verde

În primul rând, nu trebuie să adăugați lapte în el pentru că-și poate pierde proprietățile. Ceaiul poate fi băut simplu sau îndulcit cu miere (însă de preferat este simplu). Specialiștii recomandă să fie băut cald, chiar dacă merge și cu gheață. Doar că doar cald are efecte maxime, gheața diluând practic ceaiul. gheața diluează ceaiul.

Câte căni de ceai se pot consuma pe zi

Medicii recomandă să ne oprim la trei căni, deși la început este bine să începeți doar cu una până se obișnuiește corpul cu acesta. Se poate începe cu o cană dimineața, astfel se mai atenuează și pofta de mâncare pe parcursul zilei. Apoi se poate adăuga o cană la prânz și una la maxim ora 18.00. Ceaiul verde te poate ține treaz toată noaptea.

Sunt nutriționiști care recomandă și cincu sau șase căni pe zi de ceai verde în curele de slăbire, consumate fără zahăr, însă multiple studii arată că ceea ce trece de trei poate avea efecte adverse.