Efectele nebănuite ale albastrului de metil: cât de puternic este și ce afecțiuni complicate tratează

05 iul. 2020
Efectele nebănuite ale albastrului de metil: cât de puternic este și ce afecțiuni complicate tratează

1891 este anul  în care medicul Paul Elhrilch a descoperit substanța organică ce este cunoscută astăzi sub denumirea „Albastru de metil”.

Substanța și-a păstrat utilitatea până în zilele noastre, pentru o serie largă de afecțiuni. Sub formă de picături sau capsule administrate conform prospectului, albastrul de metil dă rezultate excelente atât în tratamentele interne cât și externe.

Rezultate extraordinare împotriva infecțiilor urinare

„Albastrul de metil dă rezultate fenomenale atunci când este administrat pe cale orală, împotriva cistitelor sau nefritelor produse de bacterii.

Cu o toxicitate redusă, produsul este tolerat în tratamentele de lungă durată, ajutând la ţinerea sub control a infecţiilor urinare produse de cele mai rebele bacterii. Este bine de ştiut că în urma administrării interne a substanţei, urina va căpăta o colorație albastră sau verde, care nu trebuie să îngrijoreze – acesta este semnul că substanţa este eliminată pe căile urinare, exercitându-şi, în acest mod, efectele antiseptice.

Pentru a fi eficiente, curele se ţin timp de 10-21 de zile (conform prospectului), iar după o pauză de 3-7 zile, ele se repetă, până când analizele microbiologice arată vindecarea,” notează topremediinaturiste.ro.

Afte bucale

Fie că vorbim de leziuni simple sau de ulcerații dureroase, aftele bucale apar la nivelul gurii și sunt cauzate de un virus. Cea mai importantă măsură de prevenire și tratament este menținerea unei igiene riguroase, însă, complementar, se poate apela și la un leac cu albastru de metil, ce luptă eficient împotriva infecțiilor cavității bucale.

Toarnă câteva picături de albastru de metil pe un tifon uscat şi tamponează ușor cu el în gură. Cu toate acestea, dacă afta bucală continuă să existe chiar după mai mai mult de 5 zile, se recomandă sfatul specialistului.

Dureri în gât, răceli

„Durerile de gât reprezintă iritația sau mâncărimea (furnicătură) unei zone a faringelui (gâtului) care se intensifică la deglutiție (înghiţire). Atunci când această durere apare ca urmare a infecţiilor bacteriene sau virale, alergiilor sau inflamațiilor, se poate apela la remediul cu albastrul de metil,” conchide topremediinaturiste.ro.