Efectele negative ale cafelei. Poți avea probleme extrem de grave. Un nutriționist avertizează

cafea
Photo by 🇸🇮 Janko Ferlič on Unsplash

Cafeaua este nelipsită dimineața, iar majoritatea persoanelor nu pot față provocărilor zilnice fără a consuma una sau două cești de dimineață. Mare atenție însă la cantitate consumată, chiar dacă ne dă energia de care avem nevoie, aceasta are și o serie de efecte negtive asupra corpului nostru. 

Nutriționistul Gianluca Mec susține că într-adevăr, cafeaua are un gust deosebit și este esențială pentru desfășurarea activiăților în cazul anumitor persoane, însă dacă alegem să consumăm mai mult de patru căni pe zi, ne vom confrunta cu probleme grave de sănătate.

”Tuturor ne place cafeaua. Recomand însă limitarea la maxim 4 cești pe zi. Trebuie știut că fiecare cană de cafea conține aproximativ 80 de miligrame de cofeină. Dacă trecem pragul de 4 cafele pe zi, efectele secundare nu vor întârzia să apară”, susține nutriționistul.

Potrivit acestuia, ”persoanele care vor consuma cantități mai mari de cafea se vor putea confrunta cu:dureri de cap, insomnie, stări de nervozitate, iritabilitate, urinare frecventă sau inabilitatea de a controla urinarea, bătăi accelerate ale inimii și chiar tremur muscular”, explică nutriționistul.

Cafeaua nu se mai bea după această oră

De asemenea, Gianluca Mech recomandă unei persoane fără probleme de sănătate să nu depășească limita de 4 cafele pe zi și totodată să nu consume cafea după ora 16:00.

”Cofeina rămâne în corp timp de aproximativ 7-8 ore. Așadar, e important să nu mai consumăm cafea după ora 16:00. Asta dacă ne dorim, bineînțeles, să avem parte de odihnă și un somn liniștit pe timp de noapte”, recomandă nutriționistul.

Revista Presei