Efectele neștiute ale căpșunilor în organism! Cine nu trebuie să le consume

11 mai 2020
Efectele neștiute ale căpșunilor în organism! Cine nu trebuie să le consume

Ne aflăm în sezonul căpșunilor și chiar dacă prețurile sunt încă unele astronomice, în scurt timp oferta se va armoniza și toți românii vor putea degusta aceste fructe delicioase. Ele aduc multe beneficii organismului, însă trebuie consumate mare atenție. Medicii avertizează că sunt printre cele mai alergene fructe și pot cauza probleme grave celor care nu le tolerează.

Așa că ele trebuie consumate cu precauție, mai ales, că din păcate, așa cum o arată zecile de studii, sunt și cele mai bogate în pesticide, producătorii neavând de multe ori scrupule în acest sens.

„Alergia la aceste fructe se datorează unei deficienţe a mucoasei intestinale care devine permeabilă pentru unele parotice existente în pulpa fructului”, spune prof. dr. Ovidiu Bojor.

Efectele benefice ale căpșunilor

Pentru cei care le tolerează, însă și care reușesc să facă rost de căpșuni naturale este minunat pentru că au multiple efecte pozitive pentru organism.

Ideale în curele de slăbire. Căpșunile sunt printre fructele cu cele mai puține calorii. De exemplu, o cană cu căpșuni are doar 49 de calorii, desigur dacă nu adăugați și zahăr peste ele.

Ajută la prevenirea unor boli. Numeroase studii au arătat că cei un consum regulat de căpșuni aduce avantaje consistente în prevenirea unor boli precum anemia, guta și atrtrita.

Bogate în antioxidanți. Specialiștii au ajuns la concluzia că antioxidanții existenți în căpșuni au un efect extrem de puternic pentru sănătatea corpului, protejându-l de boli grave precum cancerul și afecțiunile cardiovasculare.

Bogate în vitamine. Căpșunile sunt bogate în vitamina C, vitamina K, complexul B, potasiu și acid folic, nutrienți care sunt benefici pentru inimă și sistemul circulator.