Efectele neștiute ale perelor! Sunt un adevărat medicament. Ce afecțiuni tratează

de: Ana Toma
13 aug. 2020
Efectele neștiute ale perelor! Sunt un adevărat medicament. Ce afecțiuni tratează

Perele pot fi considerate un adevărat medicament natural. Ele sunt bogate în nutrienți, vitamine și au un rol major în sănătatea organismului tău. Puțini știu care sunt beneficiile acestui fruct și în fața căror boli te poate apăra. 

Perele sunt printre puținele fructe care reprezintă o sursă excelentă de fibre esențiale pentru sănătatea tractului digestiv. Specialiștii sunt de părere că o pară de dimiensiuni mici conține 6 grame de fibre, care înseamnă aproximativ 22% din necesarul zilnic al unei persoane.

De asemenea, un alt lucru neștiut despre pere este că ele hrănesc bacteriile sănătoase din intestin, ajută la îmbunătățirea imunității organismului și la ameliorarea constipației.

Sănătatea inimii este alt lucru de care perele se pot ocupa. Ele conțin numeroși compuși vegetali benefic. Antioxidanții din aceste fructe ajută la reducerea rigidității țesutului cardiac, scad colesterolul rău (LDL) și cresc colesterolul bun (HDL).

Coaja, pe care mulți dintre noi o curățăm este și ea un medicament natural. Aceasta conține un antioxidant important numit quercetină, despre care se crede că ajută la scăderea inflamației și reducerea factorilor de risc ai bolilor de inimă, inclusiv riscul de accident vascular cerebral.

Au proprietăți anticanceroase

Un alt lucru pe care trebuie să îl știi despre pere este că ele conțin diverși compuși care pot prezenta proprietăți anticanceroase. Cercetările științifice sugerează faptul că dietele bogate în fructe, inclusiv perele, ajută la lupta împotriva unor tipuri de cancer, inclusiv cele ale plămânului, stomacului și vezicii urinare.

De asemenea, conținutul bogat de flavonoide protejează împotriva cancerului de sân și ovare.

Arma secretă pentru păr și piele

Deși pare greu de crezut, perele pot fi consierate fructul minune pentru păr și piele. Vitamina A care se regăsește în pere are un efect anti-îmbătrânire asupra pielii. Totodată, aceasta previne apariția ridurilor și a petelor care apara o dată cu înaintarea în vârstă.

Și părut tău va fi mai sănătos dacă alegi să consumi acest fruct. Specialiștii susțin ideea că un consum regulat de pere poate ajuta la reducerea căderii părului.