Efectul advers nebănuit al pepenelui roșu. Ce senzații poate declanșa când e consumat des

de:
21 iul. 2021
Efectul advers nebănuit al pepenelui roșu. Ce senzații poate declanșa când e consumat des

Pepenele roșu este fructul vedetă al verii și nu e de mirare având în vedere beneficiile uimitoare pe care le are. este bogat vitaminele A și C, conține antioxidanți ca să nu ami vorbim de faptul că are și un conținut scăzut de zahăr spre deosebire de alte fructe.

Ca oricare alt aliment sau fruct și pepenele roșu are limitele lui, iar atunci când este consumat în cantități mari, poate cauza anumite senzații deloc plăcute.

Pepenele roșu poate cauza migrene

Unul dintre puținele efecte adverse pe care pepenele roșu le are este declanșarea migrenelor. Cel mai recent studiu ad emonstrat că pepenele roșu poate cauza migrene la doar câteva minute după ce este consumat.

Pe lângă pepenele roșu, ananasul strugurii și banana pot cauza și ele migrene atunci când sunt consumate în cantități mari, însă la pepene efectele sunt mai puternice și se resimt în mai puțin de 90 de minute, spun cercetătorii.

Un alt efect advers puțin știut este faptul că pepenele roșu poate înrăutăți problemele digestive. Cum este posibil? Ei bine, el este bogat în fructoză, iar cei care au probleme digestive, precum colonul iritabil nu ar trebui să îl consume așa des.

Beneficiile pepenelui roșu

Totuși, efectele adverse sunt compensate de beneficiile acestui fruct. Datorită conținutului mare de antioxidanți, pepenele roșu neutralizează radicalii liberi din organism, care pot forma celule canceroase. Aceiași antioxidanți combat cancerul și au un efect anti-îmbătrânire, reparând celule deteriorate din organism.

Ești la dietă? Trebuie să știi că pepenele roșu e cel mai indicat, căci îți ține de foame mai mult decât orice alt fruct. Este sățios datorită căonținutul ridicat de apă, dar și sărac în calorii față de alte fructe.

De asemenea, un studiu realizat de Nutrients a demonstart că on consum de două căni pe zi de pepene roșu este de mare ajutor în lupta cu kilogramele în plus, un motiv în plus să îl adaugi în meniul tău zilnic, în perioada verii.