Efectul incredibil al paracetamolului. Nimeni n-ar fi crezut ce poate să facă banalul medicament

paracetamol

Un profesor american de psihologie a anunțat că banalul paracetamol are un efect la care nimeni nu s-ar fi gândit. Acesta a explicat și care sunt situațiile în care trebuie evitat. 

Cel mai popular calmant, luat de milioane de oameni în fiecare zi pentru că reduce fluxul de substanțe chimice care fac sensibile terminațiile nervoase, blochează capacitatea persoanei de a simți empatie, este de părere un reputat psiholog american.

Astfel, concluzia psihologului Dominik Mischkowski, de la Universitatea Ohio, este că acetaminofenul (substanța activă din paracetamol) modifică starea persoanelor, inhibându-le emoțiile.

Oamenii trebuie să fie conștienți de acest efect sinistru

În consecință, psihologul este de părere că oamenii trebuie să fie conștienți de acest efect sinistru al paracetamolului atunci când apelează la el.

Așadar, evitați să luați paracetamol înaintea unor discuții sincere cu cei dragi, avertizează un psiholog american, întrucât banalul medicament are efecte nebănuite asupra psihicului uman.

Dominik Mischkowski argumentează că, dacă atunci când ne urcăm la volan suntem conștienți că nu trebuie să ne aflăm sub influența alcoolului, la fel nu trebuie să ne punem în situații emoționale delicate, atunci când suntem sub tratament cu paracetamol.

Revista Presei