Efectul neștiut al pătrunjelului. Ce reacție adversă poate avea, fără să vă dați seama că el este cauza

21 mai 2020
Efectul neștiut al pătrunjelului. Ce reacție adversă poate avea, fără să vă dați seama că el este cauza

Pătrunjelul este un remediu natura de excepție, cu numeroase beneficii pentru organism, dacă este consumat așa cum trebuie. Acesta este  bogat în proteine, vitamina C, betacaroten, uleiuri esentiale active, flavonoide, fier, calciu, fosfor, mangan, sulf, inositol si vitamina K.

Printre altele, pătrunjelul ajută la întărirea sistemului imunitar, reglează nivelul tensiunii arteriale, al colesterolului din sânge si ajuta organismul sa proceseze corect zaharurile. Are și rol anti-inflamator și ajută în reumatism și guta. De asemenea, are un impact pozitiv și în cazul dezechilibre hormonale.

Ce efect advers poate avea pătrunjelul

Un efect mai puțin știut este că substanțele active care se regăsesc în el pot regla hormonii, pot calma durerile menstruale și crampele, pot regla fluxul menstrual și pot imbunatati activitatea ovarelor, pentru a asigura fertilitatea.

În general, pătrunjelul nu crează reacții adverse, însă sunt situații când acesta poate ajunge să aibă un efect laxativ sau să creeze reacții alergice la nivel cutanat. Însă numai în cazul unor abuzuri. Adică dacă mâncați des salată bazată pe pătrunjel sau sucuri făcute exclusiv din pătrunjel.

Medicii spun că este bine ca femeile însărcinate să mănânce cât mai puțin pătrunjel pentru că ar putea declanșa contracții uterine.