Efort financiar uriaș! Statul, cadou pentru elevi și profesori: Vor primi gratuit aceste dispozitive

24 iun. 2020
Efort financiar uriaș! Statul, cadou pentru elevi și profesori: Vor primi gratuit aceste dispozitive

Senatul a adoptat, marți, un proiect de lege potrivit căruia Ministerul Educației va furniza elevilor și profesorilor, la cerere, un laptop sau tabletă conectate la internet. 

Legea, inițiată de deputatul PSD Roxana Mînzatu, a fost votată de 103 senatori, fiind înregistrate și 26 de abțineri. Pentru a fi adoptat, proiectul legislativ mai trebuie promulgat de președintele Klaus Iohannis.

„Ministerul Educaţiei şi Cercetării asigură elevilor şi profesorilor infrastructura necesară constând în dispozitive şi acces la internet pentru accesarea Bibliotecii Şcolare Virtuale, Platformei şcolare de e-learning şi a altor platforme educaţionale agreate şi (…) asigură, la cerere, fiecărui cadru didactic şi fiecărui elev un dispozitiv laptop sau tabletă, conectat la internet pentru a putea participa la activităţile de e-learning„, prevede actul normativ amendat de Senat.

Roxana Mînzatu, iniţiatoarea legii, a criticat votul de abţinere dat de parlamentarii PNL, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat.

„În Camera Deputaţilor, PNL a votat cu abţinere acest proiect, fugind de responsabilitate şi evitând să dea ochii cu realitatea pe care o trăiesc sute de mii de copii din România, care nu au resursele necesare pentru achiziţia unei tablete sau a unui laptop în vederea pregătirii şcolare. În Senat, PNL a votat tot cu abţinere. Este ruşinos pentru orice ales al cetăţenilor să se abţină de la o astfel de lege, este un semn că nu le pasă de copiii din România reală, cei care au fost excluşi total din actul de educaţie pe parcursul lunilor din urmă, doar pentru că nu au avut dispozitive sau conexiune la internet.