El primește cea mai mare pensie din România! Ce funcție a avut? Suma e fabuloasă

S-a aflat cine încasează cea mai mare pensie din România, în contextul în care se pregătește impozitarea pensiilor pentru mii de români! Suma este de-a dreptul fabuloasă și ne pune serios pe gânduri. 

Este și cazul, în condițiile în care aproximativ 4500 de persoane încasează peste 10 000 de lei pe lună. Totuși, aceste sume sunt infime pe lângă cea mai mare pensie din România.

Liberalul Florin Roman a aflat cine este cel mai bine plătit pensionar. Acesta are o pensie de 73.890 lei brut. Numele lui este Gheorghe Bălășoiu, fost magistrat, fost procuror comunist și fost comandat al penitenciarului Colibași.

Acum, Teodorovici a depus la Senat un proiect pentru a regla într-un fel această situație care înfurie pe toată lumea.

„Conform informaţiilor furnizate de Casa Naţională de Pensii pentru un număr de 9.312 beneficiari de pensii de serviciu în plată la sfârşitul lunii iunie 2019, din total sume cuvenite în cuantum de 105.706.216 lei, partea suportată din bugetul asigurărilor sociale de stat bazată pe contributivitate reprezintă aproximativ 16,9%, iar cea fără contributivitate, suportată de la bugetul de stat, reprezintă aproximativ 83,1%. Se constată că în cazul pensiilor mai mari de 10.000 lei lunar componenta bazată pe necontributivitate este dominantă comparativ cu cea bazată pe contributivitate”, se arată în expunerea de motive.

Loading...

Revista Presei