Elon Musk dă o lovitură neașteptată englezilor! Unde va construi Tesla Gigafactory Europe

tesla model y

În cadrul ceremoniei Golden Steering Wheel de la Berlin, din dată de 12 noiembrie 2019, Elon Musk a anunțat că Tesla Gigafactory Europe va fi construită în Germania, nu în Anglia. Din cauza incertitudinii legate de brexit, Elon Musk a ales ca fabrica să fie construită în Grünheide, Germania (în apropiere de Berlin).

„Din cauza incertitudinii legate de brexit, este mult prea riscant să deschidem o fabrică în Marea Britanie” a declarat Elon Musk.

La ceremonia Golden Steering Wheel, Elon Musk a primit un premiu pentru Tesla Model 3, considerată mașina anului.

„Unele dintre cele mai bune mașini din lume sunt fabricate în Germania, toată lumea știe că ingineria germană este excepțională”, a spus Musk.

Acesta a mai adăugat faptul că dorește să deschidă și un centru de inginerie și cercetare, tot la Berlin.

Tesla Gigafactory Europe va fi a IV-a fabrică a Tesla. Prima este în Reno Nevada, a ÎI-a este în Buffalo, New York, iar a III-a se apropie de finalizare și se află în apropiere de Shanghai, China.

Fabrică din Berlin va servi la asamblarea finală a modelului Tesla Y, care a fost anunțat în martie 2019. Pe lângă Tesla Model Y, fabrică de la Berlin va produce baterii, pachete de baterii, cât și sisteme de direcție.

Începând cu 2015, peste 10 țări din U.E au făcut campanii pentru ca fabrica să fie amplasată în jurisdicțiile lor.

Există o concurență intensă între țările europene pentru a găzdui Gigafactory, din cauza contribuției sale semnificative la economie.

Gigafactory Europe, care este de așteptat să fie una dintre cele mai mari linii de producție din Europa, va avea nevoie de un număr considerabil de angajați, în ciuda multor procese extrem de automatizate. Există, de asemenea, un efort concertat în regiune pentru a încuraja producția de baterii, deoarece este considerată o măsură economică strategică datorită unei tranziții globale tot mai mari către energia regenerabilă.

Suntem în centrul celei mai mari și profunde schimbări din industria auto încă de la început. Am fi naivi să credem că putem gestiona tehnologia bateriilor că marfă care poate fi cumpărată oriunde în lume – A declarat Matthias Machnig, secretar de stat la ministerul economiei din Germania

Revista Presei