eMAG surprinde toată România! Decizia luată de companie din cauza coronavirusului

emag

eMAG.ro, cel mai mare magazin online din România, a luat o decizie surprinzătoare pentru o companie românească. Anunțul vine în contextul în care țara noastră a intrat deja sub incidența coronavirusului. 

Astfel, Ministrul Sănătății a anunțat că eMAG donează populației un milion de măști medicinale.

Ministrul interimar al Economiei, Virgil Popescu, a anunţat că săptămâna viitoare vor intra în ţară „primele milioane de măşti” medicale de protecţie, urmare a demersurilor întreprinse de ataşaţii economici ai României în state precum Turcia, Germania şi Austria.

„Ministerul Economiei şi companiile din coordonarea ministerului se implică în găsirea de soluţii. Toţi ataşaţii economici s-au ocupat deja, un milion de măşti au fost găsite în Turcia de ataşatul economic de la Istanbul şi au fost blocate, vor fi aduse în ţară, la fel şi în Germania, la fel şi în Austria au răspuns foarte prompt la circulara care a fost dată ieri dimineaţă. Săptămâna viitoare vor intra, cred că de luni, primele milioane de măşti în ţară”, a declarat Virgil Popescu, la şedinţa de Guvern.

Victor Costache a anunţat că astăzi după-amiază Ministerul Sănătăţii şi eMAG încheie un acord prin care compania de vânzări online va dona un milion de măşti „conforme pentru populaţie şi cei cu risc.”

Orban: Nu trebuie să se sperie nimeni

Ludovic Orban a afirmat că românii trebuie să se informeze cu privire la coronavirus de la instituţiile care furnizează astfel de date şi a transmis că apariţia acestui virus în România nu trebuie să sperie pe nimeni.

„Din păcate, în media, în online au apărut foarte multe informaţii care au un caracter de fake news şi care au creat o spaimă, o panică, care nu este normală. Cred că trebuie să tratăm cu responsabilitate şi bine informaţi această situaţie, fiecare cetăţean român să ia toate informaţiile de care are nevoie de la instituţiile care furnizează aceste informaţii pentru a reduce la maxim şansa de a contacta virusul respectiv şi nu trebuie să se sperie nimeni.

Este vorba de un virus care este cunoscut, se cunoaşte foarte bine în prezentările publice care au fost făcute de specialişti, de medicii epidemiologi care sunt caracteristicile acestui virus şi trebuie să tratăm normal, firesc, fără niciun fel de panică. Este un pericol care este cunoscut şi care trebuie tratat aşa cum este tratat un virus de gripă obişnuit”, a spus Orban, într-o conferinţă de presă.

El a subliniat că autorităţile sunt într-o mobilizare maximă pentru a preveni declanşarea unei epidemii de coronavirus.

„Foarte multe ţări nu au luat aceste măsuri. Noi am luat aceste măsuri pentru a împiedica pătrunderea în ţară a coronavirusului şi pentru a limita cât este posibil răspândirea acestui virus”, a spus premierul.

Revista Presei