eMAG, umilință totală pentru români! Prețurile tocmai au sărit în aer

eMAG este din nou în centrul unui scandal, după ce, în plină epidemie de coronavirus a scumpit nejustificat de mult prețul cerut pentru gelul de mâini. Informație vine în contextul în care Consiliul Concurenței ceruse magazinelor să nu care cumva să majoreze prețurile în mod nejustificat. 

Gelurile şi spray-urile dezinfectante de mâini, care până de curând costau între 5 şi 10 lei, au ajuns să fie vândute la preţuri de până la 39 de lei pe eMAG.

Astfel, spray-ul antibacterian Touch Kids pentru mâini, la 59 ml, costă acum 39 de lei. De asemenea, spray-ul antibacterian Touch Classic pentru mâini, 59 ml, are un preţ de 29,99 lei, cu 45% redus faţă de preţul iniţial de 55 de lei.

Nu mai departe de săptămâna trecută, preţul măştilor medicale a crescut de la 25 de lei cutia cu 50 de bucăţi la aproape 500 de lei, tot pe eMAG.

eMAG: preţul acestor produse este mult mai mare

Compania care deține eMAG a emis un comunicat în care preciza că, de fapt, preţul acestor produse este mult mai mare, iar magazinul online va suporta diferenţa dintre preţul de achiziţie a măştilor medicale şi cel la care clienţii îl pot cumpăra.

„În ultimele zile, pe fondul discuţiilor referitoare la riscul crescut de infecţie cu Covid-19 (Coronavirus) în rândul populaţiei, stocurile de măşti medicale la preţurile obişnuite s-au epuizat. În aceste condiţii, am văzut cu toţii o creştere foarte mare a preţurilor la aceste produse care erau vândute de selleri prin platforma marketplace şi am identificat câteva soluţii care să rezolve situaţia actuală, în beneficiul clienţilor. Dată fiind amploarea fără precedent a cererii pentru astfel de produse am identificat stocuri în România şi am cumpărat tot ce se putea găsi în ţară, de la distribuitorii existenţi.

Astfel, am achiziţionat măşti şi la preţul de 7 lei/bucata, însemnând 350 de lei setul de 50 de bucăţi, şi am decis să suportăm diferenţa de preţ în toată această perioadă astfel încât clienţii să le poată cumpăra la 3 lei bucata (…) Chiar dacă în magazinele online mari din Vestul Europei preţul pentru o mască a ajuns la 5 lei, iar în farmacii între 3-5 lei sau stocurile sunt epuizate, eMag va subvenţiona costul pe perioada crizei de măşti medicale”, se arată într-un comunicat al companiei.

Pe de altă parte, Consiliul Concurenţei avertizează companiile să nu crească preţurile în aceste zile, când există o cerere mai mare din partea consumatorilor, întrucât autorităţile pot apela la măsuri excepţionale pentru a stopa scumpirile nejustificate, a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, într-un interviu acordat săptămâna trecută pentru agenția de presă Agerpres.

Revista Presei