Este alertă în toată țara! Boala care face ravagii printre copii: Zeci de cazuri grave

doctori

Mare atenție! Este alertă în toată România. O boală extrem de gravă face ravagii pur și simplu printre copii. Sunt deja zeci de cazuri grave printre cei mici. Această boală poate duce și la decese dacă nu se intervină în forță și în timp util.

Probleme mari atât în București, cât și în alte opt județe din toată România. Cu câteva zeci de ore înaintea începerii școlii, medicii trebuie să ia măsuri immediate. Rujeola face victime, iar numărul cazurilor crește îngrijorător.

Zeci de cazuri au fost confirmate

Au fost deja confirmate de către specialiști încă 35 de cazuri de rujeolă. Totul s-a întâmplat doar în ultima săptămână, în opt judeţe şi în Bucureşti. Cei de la Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) au anunţat că numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 6 septembrie este 18.214, din care 64 de decese.

În perioada 2-6 septembrie au fost raportate încă 35 de cazuri nou-confirmate, în 8 judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Rujeola, răspândită în toată România

Rujeola s-a răspândit în toată țara. În Braşov au fost raportate 17 cazuri, în Mehedinţi – şapte, în Timiş – patru, în Bucureşti – două, în Bihor, Iaşi, Sălaj, Teleorman şi Vaslui – câte un caz.

Rujeola, cunoscută și sub numele de pojar, este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din păcate, dacă nu este descoperită, dar și tratată la timp cazurile pot deveni tragice.

 

Revista Presei