Este bine să bei apă noaptea? Specialiștii spun adevărul

05 dec. 2019
Este bine să bei apă noaptea? Specialiștii spun adevărul

Auzim, zilnic, cât de sănătos este să consumăm apă. Corpul nostru are nevoie de foarte multe lichide, de aceea, doctorii recomandă să bem minim 2 l de apă pe zi.

Ce se întâmplă în timpul nopții? Chiar dacă dormim, corpul nostru se poate deshidrata. În timpul somnului, apa este eliminată prin respirație sau transpirație. De multe ori ne-am trezit dimineața cu gura uscată sau cu palemele foarte uscate.

În acest caz, este recomandat ca, înainte de culcare, să bem un pahar de apă. Specialiștii spun că un pahar de apă ne poate îmbunătăți starea noastră mintală și spirituală. Astfel, apa va ajuta corpul să-și stabilizeze nivelurile de hormoni și substanțe nutritive, iar mușchii și articulațiile se vor relaxa.

Un studiu arată că un consum scăzut de apă afectează somnul

Au fost analizați 52 de subiecți: 22 de persoane care au băut cantități mari de apă și 30 care au băut puțină apă. Oamenii care, în mod normal, aveau obiceiul să bea multă apă nu au fost la fel de liniștiți și nu au simțit la fel de multe emoții pozitive atunci când nu au putut bea la fel de multă apă ca de obicei.

Mai mult, subiecții care, de regulă, obișnuiau să bea cantități scăzute de lichide au arătat o creștere a emoțiilor pozitive, a satisfacției și a calmului atunci când li s-a cerut să bea mai multă de apă decât de obicei.

De asemenea, un pahar de apă călduță, consumată seară, poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și eliminarea toxinelor. Acesta mai poate ajuta la ameliorarea durerilor de stomac sau a crampelor.