Este cutremur fără precedent la PNL! Rareș Bogdan detonează bomba în politică

PNL a făcut o mișcare importantă în lupta pentru funcția de primar al Capitalei, una dintre cele mai importante funcții din România și una dintre principalele mize politice ale acestui an.  Este vorba despre acordarea sprijinului politic pentru Nicușor Dan care, spun analiștii politici, asigură într-un fel vctoria pentru PNL. Rareș Bogdan a venit, însă, cu un anunț fără precedent: Putem pierde. 

„Astăzi, mutarea făcută de Ludovic Orban a fost strategic foarte bună. Prima șansă pentru a câștigă alegerile la Capitală o are Nicușor Dan. O spun extrem de conștient. Nu e dorința mea numărul 1 (n.r. Capitală), am un alt drum pe care mi l-am croit în viață, o fac doar dacă partidul nu are altă opțiune. Eu când întru în lupta, câștig. Asta nu înseamnă că eu nu mă pun în spatele lui Nicușor Dan să sprijin. Mutarea e una inteligență.

Am văzut analizele făcute de doi oameni cu experiență în analiză politică: Stelian Tănase și Ion Cristoiu. Două analize așezate, coerente, foarte corecte în ambele situații. Eu spun că dacă nu suntem atenți putem câștigă Primăria Generală și putem pierde 3-4 sectoare. Dacă PNL – PMP și Plus nu se înțeleg la Sectorul 1 și la 2. Negoiță e greu de bătut. Ne trebuie candidați comuni.

Cred că la sectorul 5 și 2 avem cele mai mari șanse să câștigăm, dar e important că dintr-o eventuală bătălie dintre candidații dreptei să nu vedem că trece candidatul Tudorache sau Mutu sau de la sectorul 4 Băluță. Sunt mai multe lucruri ce ne unesc, pe noi cei din dreapta, decât lucruri care ne despart”, a afirmat Rareș Bogdan la Realitatea TV.

Băsescu spune clar: PSD se întoarce în forță

Fostul preşedinte Traian Băsescu apreciază că partidele de dreapta se îndreaptă spre un eşec la locale.

„Alegerile locale se apropie vertiginos şi nimeni nu are iniţiativa realizării unor alianţe pentru a contracara efectul favorabil pentru PSD al alegerilor într-un singur tur. PNL urmează să-şi valideze zilele acestea candidaţii la funcţiile de primar, USR a început să-şi anunţe candidaţii la sectoarele Bucureştiului, iar PMP încearcă inutil să găsească formule prin care să-i convingă pe liberali că alianţa trebuie să funcţioneze şi dincolo de alegerea lui Nicuşor Dan. Se pare însă că orgoliile şi lipsa de viziune vor face din dreapta românească o victimă sigură a alegerilor locale, dând PSD ocazia să-şi marcheze revenirea printr-o victorie”, a scris Băsescu pe Facebook.

În opinia sa, Ludovic Orban, Dan Barna şi Dacian Cioloş sunt „incapabili să pună interesele dreptei în ansamblul ei deasupra propriilor orgolii şi interese”.

„Câştigarea de către PSD a alegerilor locale le va crea o excelentă platformă pentru legislative. Liderilor partidelor de dreapta nu le lipsesc soluţiile legale şi politice pentru a câştiga alegerile locale, ci le lipseşte voinţa şi mintea. Este al 12-lea ceas. Orban, Barna, Cioloş, Tomac, faceţi ceva!”, a mai scris Traian Băsescu.

Revista Presei