Este mai rău decât orice boală de pe Pământ! Fenomenul care ucide 8 milioane de oameni în fiecare an

Decese premature și 8 milioane de oameni care mor anual din cauza acestui flagel. Este vorba despre poluare, fenomenul care scade speranţa de viaţă mai mult decât orice altă boală. 

Conform specialiștilor, aerul toxic provoacă anual circa 8,8 milioane de decese premature în întreaga lume. Adică, mai mult decât războaiele, SIDA, malaria sau fumatul.

Oamenii de ştiinţă au calculat că poluarea aerului reduce speranţa de viaţă, în medie, cu 2,9 ani la nivel global. Altfel spus, nicio altă boală nu ucide așa de mult.

Prezent și în România

Și în România, poluarea face zeci de mii de victime anual, fapt recunoscut, chiar de ministrul Mediului.

Ministrul Mediului a menţionat că nu este surprins de faptul că 23.000 de români mor în fiecare an în România din cauza poluării şi a calităţii precare a aerului.

„Nu mă surprinde faptul că avem date conform cărora 23.000 de români mor în fiecare an în ţara noastră din cauza poluării şi a calităţii precare a aerului pe care îl respirăm. Nimeni din ţară nu şi-a pus această problemă… Nu o spunem noi ca minister, ci o spune Organizaţia Mondială a Sănătăţii care are în spate inclusiv date de la Agenţia Europeană de Mediu. În România, trebuie să vă recunosc, că nu prea s-a discutat despre acest fenomen.

Am avut posibilitatea ca, din noiembrie, de când am preluat mandatul la Ministerul Mediului, să deschidem sertarele cu toate problemele cu care se confruntă astăzi România în ceea ce priveşte mediul. Unul dintre aceste dosare este pe calitatea aerului care, din păcate, de la an la an, am senzaţia că în marile oraşe este mai poluat”, a afirmat ministrul.

Revista Presei