Este OFICIAL! Anunțul final al lui Florin Cîțu: Cu cât vor crește pensiile românilor de la 1 septembrie

pensie

Potrivit legii în vigoare, pensiile românilor ar trebui să crească cu 40% de la 1 septembrie, însă Guvernul a anunțat în mai multe rânduri că această creștere este irealizabilă, din cauza crizei COVID-19. 

În ultima perioadă, mai multe scenarii au fost înaintate în spațiul public, ministrul de Finanțe susținând că va propune o creștere de 10% a pensiilor.

Iată însă că, după mai multe consultări, Florin Cîțu s-a hotărât să recomande Guvernului o creștere de 14% a punctului de pensie, de la 1265 lei la 1442 lei.

Surpriză pentru pensionari! Anunț oficial al lui Florin Cîțu: Cu cât vor crește pensiile românilor de la 1 septembrie?

”În această perioadă dificilă, pe lângă creşterea alocaţiilor, am reuşit să creştem pensiile cu cea mai mare sumă. Îl provoc pe dl Ciolacu să găsească o aşa creştere”, a subliniat ministrul de Finanţe, în conferința de presă organizată joi.

De asemenea, tot de la 1 septembrie ar urma să crească și indemnizația minimă socială, pensia minimă garantată pentru pensionarii care nu au avut stagiul de cotizare complet.

„Potrivit datelor publicate de Casa de Pensii Publice, în luna iulie, pensia medie a fost de 1.387 lei, ceea ce ar însemna că se va majora cu 194 lei, ajungând la valoarea de 1.581 lei.

În România există aproape un milion de pensionari care trăiesc din pensia minimă, de numai 704 lei, arată datele centralizate ale Casei Naţionale de Pensii Publice (CNPP), în iunie 2020. Din aceştia, 803.094 erau pensionari din sistemul public şi 153.492 erau pensionari agricultori,” notează Antena3.ro.

 

Revista Presei