Este oficial! Cu cât cresc pensiile de la 1 septembrie! Pensionarii care vor primi bani în plus: pensia minimă se mărește și ea

de: Ana Toma
10 aug. 2020
Este oficial! Cu cât cresc pensiile de la 1 septembrie! Pensionarii care vor primi bani în plus: pensia minimă se mărește și ea

Anunț major pentru mii de pensionari. Cresc pensiie de la 1 septembrie. Mii de pensionari vor avea pensii mărite și sunt vizați și cei care nu au cotizat deloc la bugetul de stat. 

Surse Antena3 susțin că pensia minimă va crește de la 1 septembrie cu un procent de 10% sau maxim 14%.

De asemenea, un alt lucru important de șitu este că beneficiarii pensiei minime vor fi inclusiv cei care nu au cotizat deloc la bugetul de stat, la fondul de pensii. Aceasta este de fapt o indemnizație socială, care în prezent se ridică la 704 lei pe lună.

Mai mult cu 70 de lei

Noile informații relevă faptul că începând cu data de 1 septembrie a acestui an, creșterea pensiilor va fi de 10 procente, iar cei care benefiază de acest ajutor vor încasa în plus încă aproximativ 70 de lei

Mai există și o a doua variantă, cea în care punctul de pensie va crește cu 14 procente, așa cum și-ar dori Guvernul. Sursa citată mai precizează că atunci pensia minimă va ajunge la 802,5 lei, ceea ce reprezintă o creștere semnificativă, de aproximativ 100 de lei.

Explicațiile premierului

Mii de pensionari se așteptau ca pensiile să fie majorate anul acesta cu un procent de 40%, însă Ludovic Orban a explicat de această situație nu poate deveni realitate.

Potrivit premierului, în cazul în care pensiile ar fi majorate cu un astfel de procent, există posibilitate de a nu putea fi plătite.

„Credeţi-mă ce vă spun, nu putem mări acum cu 40 la sută. Riscăm să intrăm în incapacitate de plată. Mai bine creştem cât putem acum, decât să facem o creştere care va afecta toată societatea şi pe care nu o putem susţine”, susține premierul Ludovic Orban.

Revista presei