Este oficial! Dispar definitiv din România acest tip de țigări în doar câteva săptămâni!

fumat

Este oficial, iar decizia nu se mai poate întoarce și intră în vigoare în doar câteva săptămâni. Practic, în mai puțin de-o lună, țigările mentolate vor dispărea definitic de pe piața din România. Măsura este impusă practic de Directiva Europeană a Tutunului și transpusă în legislația din România.

Aproximativ 500.000 de fumători români, care le foloseau nu vor putea regăsi aroma de mentol cu care se obișnuiseră, aceasta fiind disponibilă doar în țigările electronice.

„Fumătorii români trebuie să știe că în mai puțin de-o lună nu vor mai găsi în piață țigări mentolate sau cu capsulă, dar vor putea opta pentru dispozitive care încălzesc tutunul, precum glo, sau pentru țigări electronice”, au transmis reprezentanții British American Tobacco, liderul pieței de tutun din România, cu o cotă de piață de peste 53%.

Detalii despre BAT

”Consumatorii ne spun că doresc produse alternative la fumat care să ofere o experiență cât mai satisfăcătoare în comparație cu produsele tradiționale din tutun. Având în vedere acest lucru, am lansat recent noul glo Hyper, care combină cea mai avansată tehnologie de încălzire a tutunului a BAT, încălzirea prin inducție, cu un nou format al consumabilelor, care conțin cu 30% mai mult tutun și oferă șapte arome diferite, dintre care trei de mentol”, au adăugat aceștia.

În România, British American Tobacco este unul dintre cei mai mari investitori din România și al doilea cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu o contribuție anuală de circa 1,8 miliarde de euro sub forma accizelor și taxelor. Investiția totală în fabrica de la Ploiești a companiei a depășit pragul de 500 de milioane de euro. Compania angajează peste 3.000 de oameni și susține alte locuri de muncă prin lanțul său de furnizare și distribuție.

Revista Presei