Este Orban suspect de coronavirus?! Au confirmat deja că i se fac teste. A fost expus direct pericolului

Premierul Ludovic Orban a fost expus pericolului de a fi infectat cu noul coronavirus după ce a intrat în contact cu senatorul Vergil Chițac, depistat pozitiv în urma testelor. Ministrul Sănătății a anunțat că lui Orban i se fac teste. 

„Domnul prim-ministru este doar un contact al domnului Chiţac, asimptomatic. Va fi în izolare la Vila Lac şi i se vor face testări la interval de o săptămână şi 14 zile. La fel se va proceda cu ceilalţi miniştri, în special cei care au fost contacţi direcţi ai domnului Chiţac”, a precizat ministrul Sănătății.

„De asemenea, nu vom aştepta diagnosticele şi vom fi la dispoziţia medicilor epidemiologi pentru a putea derula ancheta epidemiologică cu toate persoanele cu care am intrat în contact, astfel încât să se poată dispune de urgenţă măsura de izolare la domiciliu”, a anunțat Ludovic Orban.

„Ca premier în exerciţiu, mă voi izola la Vila Lac 1, unde, evident, vom avea în continuare toate atribuţiile exercitate în cele mai bune condiţii, unde există condiţii pentru a transmite toate dispoziţiile, astfel încât să nu fie afectat sub nicio formă dispozitivul de luptă împotriva coronavirus. De asemenea, urmează să luăm o decizie, după o consulare, unde se vor izola miniştrii.

Recomandarea mea către miniştri a fost să evite orice contact, să se ducă la birourile lor, fără să aibă niciun contact cu niciun angajat decât prin intermediul telefonului, prin intermediul online, astfel încât să evite la maximum orice posibilitate de distribuire a coronavirusului. De asemenea, îşi vor exercita toate atribuţiile şi vor lua toate deciziile care se impun”, a declarat Orban.

Ar însemna să expun persoana preşedintelui riscului de contaminare

„Cum să merg la consultări? Ar însemna să expun persoana preşedintelui riscului de contaminare. (…) L-am informat pe preşedintele României, preşedintele va lua decizia (amânarea consultărilor – n.r.), pentru că aici, în urma anchetei epidemiologice, nu este vorba numai de colegii mei din PNL, poate fi vorba şi de colegi din Senat cu care a intrat în contact domnul Chiţac, care, evident, vor trebuie să intre în aceleaşi proceduri de izolare şi de diagnosticare cât mai rapidă.

A existat o discuţie că domnul Chiţac era răcit, normal, cum se fac glume când e cineva răcit, ca mulţi dintre alţii care au fost răciţi în perioada asta. Până la urmă s-a testat şi… asta este. Este pozitiv, noi acţionăm în conformitate cu toate procedurile”, a menţionat premierul interimar.

Revista Presei