Este șoc total în PNL! Primesc marea lovitură peste doar câteva luni

RARES-BOGDAN

Cea mai importantă confruntare electorală a anului 2020 va avea loc peste câteva luni, iar PNL nu este absolut deloc în cărți. Cifrele ultimului sondaj arată un adevărat dezastru pentru partidul aflat la guvernare. 

Candidatul PLUS pentru Primăria București, Vlad Voiculescu, a prezentat, astăzi, un sondaj de opinie, înainte de startul campaniei interne din Alianța USR-PLUS pentru desemnarea candidatului la primărie.

Conform sondajului, Alianța se află pe primul loc în preferințele bucureștenilor, iar candidatul USR-PLUS ar câștiga în fața actualului primar general, Gabriela Firea.

Sondajul realizat în luna decembrie, arată că în cazul în care Vlad Voiculescu ar candida din partea Alianței USR-PLUS ar obține 35% iar Gabriela Firea 28%. În situația în care candidatul ar fi Nicușor Dan, acesta ar obine 36% în timp ce Gabriela Firea ar avea tot 28%.

Sondajul prezentat de Vlad Voiculescu are un eșantion de 1 124 bucureșteni cu drept de vot și o marjă de eroare +- 2,9%.

„Oricare ar fi candidatul alianței, ar câștiga alegerile în Capitală. Că acela va fi Nicușor Dan sau Vlad Voiculescu, are șanse mari să fie Primarul Bucureștiului”, a declarat într-o conferință de presă, Vlad Voiculescu.

„Dacă bucureștenii vor decide că Nicușor Dan e candidatul îl voi susține și mă aștept la același lucru din partea lui. Îl invit să semnăm un acord că avem un singur candidat al Alianței. Aș vrea să aud lucrurile astea spuse mai clar din gura lui”, a mai precizat Vlad Voiculescu.

PNL nu are candidat nici în momentul de față

Dacă celelalte partide se pregătesc serios pentru cea mai importantă competiție electorală a anului 2020, PNL încă trăiește beția puterii obținută în urma alegerilor de anul trecut, care au culminat cu moțiunea de cenzură și căderea guvernului Dăncilă.

Una dintre variantele vehiculate pentru candidatura la Primăria Capitalei este Rareș Bogdan, însă PNL nu și-a stabilit o strategie clară pentru alegerile locale, deși evenimentul electoral va avea loc peste doar câteva luni.

Revista Presei