Este vestea momentului. Cu cât se măresc pensiile. PSD-ul va fi total dezamăgit

pensie

Florin Cîțu a dat vestea așteptată de toți românii. Ministrul finanțelor a anunțat majorarea pensiilor. Procentul stabilit de acesta este o dezamăgire completă atât pentru pensionari cât și pentru social democrați.

După analize îndelungate la Guvern, Florin Cîțu a explicat că pensiile vor fi crescute în cele din urmă cu 10%. Potrivit ministrului, inclusiv acest procent a fost destul de greu stabilit, deoarece este destul de dificilă găsirea fondurilor necesare, având în vedere situația în care România se află.

”Aceasta o să fie o decizie politică, așa cum am luat decizia de a proroga și legea cu dublarea alocațiilor. Greu a fost să găsim fondurile și pentru a crește pensiile cu 10%. Este un efort bugetar care vine în contextul în care plătim și șomajul tehnic și trebuie să repornim o serie de investiții.

Noi înțelegem că este nevoie de o creștere și pentru oamenii în vârstă și, mai mult decât atât, este și o datorie morală. Atât putem în acest moment 10%”, a spus Cîțu la Realitatea.

Dezamăgire maximă pentru PSD

Întrebat despre amenințările celor de la PSD, care au anunțat că vor depune moțiune de cenzură dacă Guvernul nu va crește pensiile cu 40%, Cîțu a spus că aceștia sunt în stare să arunce țara în aer.

”Îi cred în stare să distrugă toată România pentru a câștiga câteva voturi. Nu mă mai miră nimic. Pentru a lua câteva voturi sunt în stare de orice, sunt în stare să arunce țara în aer”, a adăugat ministrul de Finanțe.

Legat de creșterea cu un procent de 40% a pensiilor, Florin Cîțu a precizat că acest lucru ”ar fi un dezastru pentru economia României”.

Revista Presei