Ești obosit tot timpul și nu știi de ce? Poate fi un simptom al acestor 5 boli pe care unii le ignoră. Doctorul Sukol avertizează: mergeți urgent la medic

oboseala

Oboseala este un simptom care se poate regăsi în fiecare boală. Acest lucru se datorează faptului că organismul  luptă cu o afecțiune și nu mai are energie suficientă. În așa fel, suntem obosiți și lipsit de orice energie. Cu toate acestea, medicii spun că există 5 boli în care oboseala este considerată principalul simptom și trebuie să fim mai atenți.

Sindromul oboselii cronice

Această listă trebuie începută cu sindromul oboselii cronice, deoarece este afecțiunea care are la bază oboseala continuă. Această afecțiune se manifestă prin faptul că orice acțiune din viața de zi cu zi este un lucru foarte greu și chiar imposibil de realizat. Oamenii care suferă de sindromul oboselii cronice nu pot face cele mai elementare acțiunii, întrucât sunt lipsiți de energie și mereu sunt obosiți.

Anemia

Oboseala se manifestă ca sindrom principal și la anemie. Această afecțiune se caracterizează prin faptul că sângele nu are suficiente celule roșii sănătoase, care au rolul să transporte oxigenul. Medicii spun că sunt mai multe tipuri de anemie, dar practic toate sunt legate direct de oboseală. Pe lângă lipsa de energie, mai poate fi descoperită prin tenul palid, bătăi rapide ale inimii, amețeală, dureri de cap și în multe cazuri unghii fragile.

Depresie clinica

Depresia clinică se manifestă prin diferite tulburări ale creierului uman, care poate duce la urmări foarte dramatice. Un simptom foarte evident este o stare de oboseală paralizată și lipsa de a face ceva. Mai mult, doctorul Sukol mărturisește că depresia și oboseala poate să nu mai scoată omul din casă. Această afecțiune poate duce la probleme de concentrare, lipsa poftei de mâncare și la o tristețe care poate face persoana să plângă zile întregi.

Endocardita

Doctorul Sukol explică endocardita ca o infecție sau poate chiar o inflamație a inimii. Afecțiunea dată poate să se manifeste la oamenii care deja au probleme la inimă sau valve cardiace. Endocardita se poate observa și după febră sau frisoane.

Diabet

Diabetul este caracterizat adesea prin oboseală, pentru că organismul uman încearcă să gestioneze cantitatea de glucoză în sânge. Acest lucru duce până la urmă la o epuizare și la lipsa de dorință de a face ceva. Orice mișcare este deja o greutate pentru om. Diabetul poate fi evident și prin sete excesivă și urinare frecventă.

Revista Presei