Evitati aceste produse! S-a descoperit ca au substante toxice si provoaca numeroase boli. Sunt blestemul secolului 21

29 oct. 2020
Evitati aceste produse! S-a descoperit ca au substante toxice si provoaca numeroase boli. Sunt blestemul secolului 21

Medicul nutriționist Mihaela Bilic avertizează cu privire la pericolele pe care consumul anumitor produse le aduce pentru sănătate.

„În goana după supraproducție la prețuri cât mai mici, industria alimentară a fost nevoită să combine chimia cu bucătăria și să creeze alimentele ultraprocesate. Nu era suficient că, pentru a rezista cât mai mult timp pe raft, produsele să fie “tratate” cu tot felul de substanțe ajutătoare, acum până și materia primă este reconfigurată.

Se vede treaba că banala făină și banalul zahăr erau prea scumpe, deci s-a inventat amidonul modificat și siropul de glucoză-fructoză,” susține Mihaela Bilic.

În ultimii ani, din ce în ce mai multe subalimente au început să fie folosite de industria alimentară. CHiar dacă acestea nu sunt bune pentru sănătate, neavând niciun aport nutritiv, ele sunt ieftine și ajută producătorii să scoată pe bandă rulantă cantități din ce în ce mai mari de produse.

Aceste produse trebuie evitate cu orice preț, pentru a vă ține departe de boli. Sunt blestemul secolului XXI. Cum le descoperiți?

Care sunt cele mai utilizate subalimente?

Din porumb: amidon, amidon modificat (E400), maltodextrine, sirop de glucoză, sirop de fructoză, polioli. Din grâu: gluten, amidon, amidon modificat (E400), dextrine și maltodextrine, sirop de glucoză, sirop de fructoză, tărâțe/fibre.

Din orez: amidon, amidon modificat, sirop de orez, sirop de glucoză. Din ou: albuș, lecitine, ovalbumine, lizozim. Din cartof: amidon, amidon transformat, sirop de glucoză, maltodextrine. Din lapte: proteine, cazeină, lactoserum, peptide, caseinat hidrolizat.

„Toate aceste subproduse se obțin prin modificarea profundă a structurii produsului de bază, iar felul în care organismul identifică și procesează aceste substanțe este diferit. Nu e de mirare că ne confruntăm cu o “epidemie” de intoleranțe alimentare, boli digestive și metabolice, afecțiuni autoimune – corpul nostru nu mai recunoaște nutrienții cu care era obișnuit,” notează medicul nutriționist, recomandând evitarea pe cât posibil a produselor care conțin aceste subalimente.

„Căutați produse făcute din ingrediente tradiționale, cuvinte banale precum făină, lapte, ouă, cartofi, orez, mălai etc. Dacă pe listă apar termeni de biochimie, nu de bucătărie, atunci nu mai e vorba de mâncare, ci de un produs ULTRAprocesat”, mai spune Mihaela Bilic.