Evoluţie îngrijorătoare a coronavirus! Ce se va întâmpla! Directorul OMS a făcut anunţul în pragul unui milion de cazuri şi 50.000 de decese

noul-simptom-de-covid

Directorul OMS a lansat recent un anunţ de îngrijorare cu privire la evoluția coronavirus în lume. Acesta a recunoscut că la nivel mondial vom ajunge în curând la un milion de cazuri şi 50.000 de decese. Totul a fost dezvăluit în cadrul unei conferinţe de presă. 

Directorul OMS, avertisment dur

În câteva zile vom ajunge la un milion de cazuri şi 50.000 de decese, a transmis doctorul Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Liderul organizaţiei a explicat că este „profund îngrijorat” de evoluţia rapidă a virusului, cu toate că majoritatea statelor lumii au luat măsuri, unele chiar drastice.  Ghebreyesus a explicat, în cadrul conferinţei zilnice de presă de la Geneva că este „foarte îngrijorat” cu privire la răspânirea accelerată şi globală a noului coronavirus.

„De-a lungul ultimelor cinci săptămâni am asistat la o creştere aproape exponenţială a numărului de cazuri noi care au ajuns aproape în fiecare ţară, teritoriu şi zonă. În timp ce un număr relativ scăzut de cazuri confirmate a fost raportat din Africa şi America Centrală şi de Sud, ne dăm seama că Covid-19 ar putea avea consecinţe serioase la nivel social, economic şi politic pentru aceste regiuni. Este esenţial să ne asigurăm că aceste ţări sunt bine dotate pentru a face teste şi a izola şi trata cazurile şi a identifica contactele. Îmi exprim speranţa că asta se întâmplă în multe ţări în ciuda resurselor limitate. Multe ţări le-au impus oamenilor să stea acasă şi au redus mişcarea populaţiilor care ajută la limitarea transmisiei virusului dar care poate avea consecinţe nedorite pentru cei mai săraci şi pentru cei mai vulnerabili. Am solicitat guvernelor să ia măsuri sociale pentru protejarea categoriilor vulnerabile astfel încât să aibă mâncare şi alte produse necesare în timpul acestei crize”, a explicat oficialul OMS.

Situaţia la nivel mondial, terifiantă

Cazurile de Covid-19 la nivel mondial au ajuns la aproape 900.000, potrivit Universităţii John Hopkins şi creşterea este una accelerată. Astfel, doar miercuri, în Franţa, 509 persoane au murit, ţara depăşind 4.000 de decese. De asemenea, în Statele Unite au avut loc 743 de decese doar ieri. Şi în Italia au murit multe persoane, decesele crescând la 13.155, după ce doar pe 1 aprilie numărul a crescut cu 727 în Italia.

Revista Presei