Caz real. Ceaiul care poate declanșa hepatită după un timp de consum regulat. Ce simptome apar primele. Medicii avertizează (EXCLUSIV)

16 mart. 2021
Caz real. Ceaiul care poate declanșa hepatită după un timp de consum regulat. Ce simptome apar primele. Medicii avertizează (EXCLUSIV)
Foto: David Mao on Unsplash

Medicii din România, dar și din afara țării sunt din ce în ce mai îngrijorați de faptul că tot mai mult oameni aleg să consume tot felul de remedii naturiste citite pe internet. Foarte mulți cad în plasa unor comercianți mincinoși, care vând prouse periculoase pe post de miracole pentru organism. Asta s-a întâmplat și în cazul unei tinere de 16 ani, care a fost diagnosticată cu heptatită, după ce a consumat regulat ceai verde chinezesc.

Cazul fetei a fost prezentat de medici în jurnalul științific British Medical Journal (BMJ). O adolescentă din Anglia a vrut să slăbească și a căutat soluții pe internet. Astfel a aflat că ceaiul verde este indicat în diete și l-a cumpărat de pe un site. Prospectul era în chineză, astfel că nu a înțeles exact ce conține acesta. După ce a consumat câte trei căni pe zi, timp de câteva luni a început să se simtă rău.

Care sunt primele simptome care apar în urma consumului de ceai verde toxic

Primele simptome care i-au apărut au fost stările de greață, apoi dureri abdominale, dureri de stomac și amețeli. Când s-a prezentat la spital era galbenă, avea deja icter. În urma analizelor s-a constatat că aceasta are hepatatită. Boala a fost declanșată din cauza faptului că ficatul a fost practic bombardat cu substanțe toxice.

Teina în exces a fost problema din acest ceai, achiziționat de pe internet și consumat fără ca medicul să fie consultat. Cazul nu este unul singular. Multe tinere și-au distrus sistemul digestiv apelând la astfel de soluții. Ceaiul verde chinezesc se găsea și în farmaciile din România și funcționa ca un laxativ. Între timp, acesta a fost retras de pe piață, dar continuă să se găsească pe diverse site-uri. Mulți continuă să-l folosească în diete fără să știe la ce risc se expun.

Atenție mare la ceaiul verde chinezesc antiadipos. Vă distruge digestia pe termen lung

„Nu voi mai cumpăra niciodată ceai de pe internet sau pastile pentru slăbit. Oamenii ar trebui să fie mai atenţi la ceea ce cumpără de pe internet şi la efectele secundare”, a fost declarația tineierei, care s-a vindecat de hepatită după o perioadă de spitalizare.

Ceaiul verde chinezesc antiadipos este ieftin, costă aproximativ 6 lei cutita cu 30 de pliculețe, dar este extrem de toxic pentru organism. Cei care l-au consumat pentru a slăbi acuză astăzi mari probleme digestive.

„Am vrut să slăbesc și am băut acest ceai ani de zile. Norocul meu a fost că nu am băut chiar zi de zi, ci periodic și asta pentru că nu suportam gustul. Declanșează crampe abdominale, are efect laxativ, poți slăbi temporar cu el, însă pe termen lung, efectele sunt dezastruoase. Eu mi-am distrus practic flora digestivă cu acest ceai, de aceea trag acest semnal de alarmă”, a povestit o tânără care a b[ut mult timp acest ceai pentru Voxbiz.ro.