Toggle Menu
  1. Home/
  2. Descopera/

Experiențele și oamenii nu pleacă din viața noastră până nu aflăm de ce au venit

  1. Home/
  2. Descopera/

Sunt foarte mulți oameni care stau câte 10-15 ani împreună. Asta în condițiile în care aceștia nu se mai iubesc, nu mai au niciun sentiment pozitiv unul față de celălalt, ci doar sentimente negative, de ură.
Chiar dacă stau sub același acoperiș, nu mai au nimic de împărțit unul cu celălalt. Nu mai au nimic în comun. Se bat, se înjură se ameninţă, dar totuși locuiesc împreună.
Atunci când fiecare vede fața celuilalt, în mintea lor apar tot feluri de gânduri și emoții negative. Fiecare își aduce aminte de tot ceea ce celălalt ar fi trebuit să facă, dar nu a făcut, de toate greșelile și de toate suferințele pe care partenerul de cuplu i le-a provocat. Iar toate astea îi fac să se urască și mai tare.
Însă la un moment dat, după ani de chin și suferință ajung să se despartă. Însă de ce a durat atât de mult? De ce nu au reuşit o facă mai repede?
Asta este pentru că au avut ceva de învățat. Poate a trebuit ca el să învețe ceva, poate a trebuit ca ea să învețe ceva sau poate că a trebuit ca ambii să învețe aceeași lecție.
De asta uneori suntem nevoiţi sa stam cu cineva mai mult decât poate noi ne-am dori, ca să învățăm anumite lecții sau ca să plătim prostiile pe care le-am făcut în trecut.
Partea tristă este că dup ce se despart, majoritatea nu găsesc nimic bun în toată experiența avută alături de celălalt și spun că asta nu a fost decât un chin, un mod prin care Dumnezeu i-a pedepsit.
Același principiu se aplică și atunci când suntem nevoiți să facem un lucru de mai multe ori. Avem de învățat anumite lecții. Și ca să le putem învăța mai repede, ca să rămână în minte pentru totdeauna, trebuie să le repetăm. De asta se și spune că repetiția este mama învățăturii.
Pentru că altfel, dacă faci un lucru o singură dată, informația pe care ai primit-o îți va intra pe o ureche și va ieși pe cealaltă.

Ioana