Expertii avertizeaza! Cum reactioneaza corpul la 30 de minute dupa un pahar cu suc acidulat!

suc_2l

Mare atenție! Avertisment extrem de dur în privința sucurilor acidulate. Acestea îți distrug sănătatea pur și simplu. Efectele băuturilor răcoritoare asupra corpului, imediat după ce le consumăm, sunt absolut devastatoare.

Sucurile acidulate sunt gustoase, dar sunt și daunătoare organismului. Vei avea mari probleme după ce le consumi.

Efectele sucurilor acidulate asupra corpului

Primele 10 minute – In primele 10 minute dupa consum, in sistemul digestiv patrunde o doza destul de mare de zahar care poate genera o senzatie de greata unor persoane. Efectul de greata este inhibat, insa, de acidul fosforic.

La 20 de minute – La 20 de minute dupa ce bei suc acidulat, cantitatea mare de zahar ajunge in sange, ducand astfel la o eliberare mare de insulina de la pancreas. Surplusul de zahar din sange va fi transformat de ficat in depozite de grasime, potrivit clicksanatate.ro.

La 40 de minute – La 40 de minute dupa consum, cafeina est absorbita in corp si creste tensiunea arteriala.

După 45 de minute – Dupa 45 de minute, sustine sursa citata, sistemul nervos produce dopania, hormon care actioneaza asupra centrului placerii din creier.

La o ora – La o ora dupa consumul unei doze suc acidulat, metabolismul incetineste si acidul fosforic din intestine incetineste sau impiedica absorbtia magneziului, a zincului si a calciului.

E bine de ştiut faptul că sucurile carbogazoase nu conţin vitamine şi nici minerale. Acestea sunt preparate din apă filtrată, cafeină, agenţi aromatizaţi şi zahăruri rafinate.

Sucurile acidulate îngraşă rapid

Este dovedit faptul că, persoanele care consumă 330 de ml de astfel de băuturi, zilnic, iau în greutate –într-o singură lună – jumătate de kilogram. După fiecare pahar de suc acidulat consumat riscul de obezitate creşte de 1,6 ori. În plus, cei care consumă astfel de licori se pot îmbolnăvi şi de diabet. Diabetul este o consecinţă a creşterii în greutate şi a obezităţii.

Sucurile acidulate provoacă mai multe boli

Medicii avertizează că sucurile carbogazoase contribuie la pierderea calciului din organism şi scade densitatea osoasă. Astfel, riscul de osteoperoză creşte simţitor. Pe de altă parte, sodiul conţinut de această băutură reprezintă un factor de risc pentru calcifierea oaselor, mai ales la copii.

Fructoza, substanţă ce se regăseşte din plin în acest băuturi, face ca tensiunea arterială să crească. De asemenea, un consum ridicat de suc acidulat creşte riscul bolilor renale.

Sunt numeroase studii care au dovedit că persoanele care consumă des sucuri carbogazoase au un risc crescut de ciroză. Totodată, aceste licori deshidratează organismul.

Substanţa toxică din sucurile cu acid este un îndulcitor artificial numit aspartam. Acesta conţine: acid aspartic, fenilalanină şi metanol. Cu toate că are peste 92 efecte secundare, aspartamul este frecvent adăugat în compoziţia alimentelor deoarece este de 200 ori mai dulce decât zahărul normal.

Din cauza îndulcitorilor artificiali, ficatul este suprasolicitat fiind nevoit să proceseze aceste substanţe. Toate zahărurile sunt transformate în glucoză. Dar fructoza de porumb este mult mai greu metabolizată şi astfel ajungem la afecţiuni ale ficatului.

Revista Presei