Fabulos! Cum poţi vindeca o carie fără să mergi la dentist! Ce ai de făcut

24 feb. 2020
Fabulos! Cum poţi vindeca o carie fără să mergi la dentist! Ce ai de făcut

Există numeroase persoane care, din frică de dentist sau din lipsă de bani, ajung să nu vadă doctorul stomatolog decât atunci când este prea târziu. Cu toate acestea, sunt lucruri care vă pot ajuta să trataţi cariile pe o cale naturală, asta cel puţin dacă vă ocupaţi din timp şi problemele nu sunt foarte serioase. 

Ce sunt cariile

Cariile dentare sunt de fapt leziuni care distrug țesuturile dure ale dintelui. Ulterior, acestea pot strica atât interiorul cât și exteriorul dintelui. Speciliştii spun că una dintre principalele cauze ale cariilor o reprezintă de fapt dietă ta. Astfel, în faza incipientă, cariile pot fi descoperite doar de stomatologi, controalele periodice fiind deosebit de importante. Cu toate acestea, unele persoane acuză sensibilităţi şi dureri atunci când consumă băuturi calde, dulci sau reci. Dacă dintele a început să se strice şi să simţiţi disconfort, cel mai probabil aveţi de a face cu o carie.

Cum se repară natural o carie

Pe lângă un spălat pe dinţi deficitar, există şi alte motive pentru care apar cariile. Unul dintre acestea este faptul că nu avem destule minerale în dieta noastră. Astfel, cel mai bun mod de a vindecă o carie pe cale naturală este să va asigurați că oferiţi dinţilor mineralele de care au nevoie pentru a se dezvolta. Alimentele care care nu ar trebui să lipsească din dietă pentru videcarea dinţilor sunt: uleiul de cocoș, laptele de ţară, supele de oase, fructele de mare, legumele verzi și organele de animale, cum ar fi ficatul. De asemenea  puteţi achiziţiona suplimente pe care le puteți lua pentru a ajută la vindecarea cariilor: magneziu, ulei de ficat de cod, calciu, etc.

Ce trebuie să evităm pentru repararea unei carii în mod natural

Specialiştii avertizează că sunt şi anumite substanţe bogate în acid fitic care fac rău dinţilor, motiv pentru care ar trebui evitate. Aici se numără semințe de floarea soarelui şi dovleac, fasole, nuci și cereale în general. Mai mult, aveţi grijă mare la alimentele procesate care provoacă dereglări ale nivelului de zahăr din sânge. Limitarea cerealelor şi adăugarea unor grăsimi benefice poate aduce o schimbare atunci când vine vorba de tratarea cariilor şi de sănătatea orală în general. Cu toate acestea, problemele grave necesită urgent o vizită la dentist.