Fabulos! Raluca Turcan a recunoscut! Propunerea PNL de premier pentru Iohannis. Puţini se aşteptau la asta

Anunţ important făcut de vicepremierul Raluca Turcan care a transmis recent care va fi propunerea Partidului Naţional Liberal la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, după ce ultima propunere, Florin Cîţu, şi-a anunţat joi demisia din această propunere cu doar câteva minute înainte de începerea şedinţei în care ar fi urmat să fie votat de Parlament pentru învestirea unui nou Guvern. 

Ludovic Orban, propus din nou pentru funcţia de premier

Cu toate că pare incredibil, se pare că PNL îl va susține în continuare pe Ludovic Orban pentru funcția de premier, cu toate că acesta a pierdut deja o moţiune de cenzură. Raluca Turcan a explicat că liderul partidului va fi în continuare propunerea liberalilor, motivul fiind acela că membrii partidului vor ca liderul lor să fie cel care ajunge să conducă şi Guvernul. De asemenea, vicepremierul Turcan a adăugat că este sigură că Orban va face în continuare o treabă bună la guvernare.

Anunţul Ralucăi Turcan

„Noi vom merge cu mandat, vineri, în şedinţa noastră de conducere, am convingerea că mandatul pe care-l va primi preşedintele Ludovic Orban la consultările de la Cotroceni va fi de a exercita funcţia de prim-ministru. Guvernarea Orban a fost o guvernare bună şi este o guvernare bună”, a declarat Raluca Turcan.

Mai mult, vicepremierul a vorbit şi despre retragerea lui Florin Cîțu din cursa pentru premierul României, aceasta explicând că actualul ministru de Finanţe a înțeles că țara trece printr-o perioadă dificilă și că nu mai poate fi luat în calucul scenariu pentru provocarea alegerilor anticipate. Acesta ar fi motivul pentru care Cîțu a ales să-și depună mandatul.

„Florin Cîţu a înţeles că odată scos din discuţie scenariul alegerilor anticipate (…) plus situaţia generată de impactul asupra sănătăţii oamenilor şi asupra mediului economic, autoritatea guvernamentală maximă poate fi exercitată din funcţia de prim-ministru de preşedintele celui mai mare partid”, a mai explicat Turcan decizia luată în sânul liberalilor.

Revista Presei