Faci duș seara sau dimineața? Iata cand este corect

04 oct. 2019
Faci duș seara sau dimineața? Iata cand este corect

Faceți duș seara sau dimineața? Dermatologii precizează care este cel mai potrivit moment al zilei pentru a ne spăla și ne explică și de ce.

Potrivit dermatologilor, cel mai bine este să facem baie seara sau în timpul nopții, astfel, vom combate dermatita și acneea. Dr. Leona Yip susține că un duș seara este suficient pentru a elimina bacteriile de pe piele. Medicul nu recomandă dușurile fierbinți, precizând că fac mai mult rău pielii.

„Dimineața, pielea ta nu a fost expusă la murdărie. Evident, dacă trăiesc într-o climă mai caldă, oamenii ar trebui să facă baie o dată sau de două ori pe zi pentru a scăpa de acea mizerie, dar de cele mai multe ori nu este necesar.”, spune Leona.

For example, instead of using a soap-like product that foams, she recommends trying an oil

„Dacă sunteți tipul de persoană care face duș de două ori pe zi, asigurați-vă că utilizați un gel blând cu pielea și că vă hidratați după duș”, a spus ea, potrivit dailymail.co.uk.

În cazul în care facem duș în timpul zilei, doctorul recomandă să folosim produse care îngrijesc pielea. Așadar, în loc de săpun, putem folosi un ulei de baie.