Facturile sar în aer! Se întâmplă de la 1 ianuarie 2020: Pe ce vor da românii bani mai mulți

26 nov. 2019
Facturile sar în aer! Se întâmplă de la 1 ianuarie 2020: Pe ce vor da românii bani mai mulți

Vești proaste pentru toți românii. De la 1 ianuarie 2020 facturile sar în aer pur și simplu. S-a aflat pe ce vom da bani mai mulți.

Dezastru total pentru milioane de români. Anunțul a fost făcut de către cei de la ANRE. Prețurile vor exploda pur și simplu.

Se scumpește curentul

Pieța de energie se liberalizează de la 1 ianuarie 2020, iar curentul se va scupi. ANRE cere Guvernului să emită rapid OUG pentru dereglementarea treptată a prețurilor la electricitate.

Cei de la ANRE spun că este nevoie de o nouă lege sau Ordonanță de Urgență din partea Guvernului pentru a aproba noul calendar de dereglementare în trepte a pieței de energie, de la 1 ianuarie. Legislația secundară nu e suficientă, iar oficialii reglementatorului atrag atenția Guvernului că trebuie să se grăbească, pentru că, în caz contrar, piața se va liberaliza automat la 1 ianuarie, ceea ce va fi „un dezastru”.

“Grija mea este că nu am o confirmare oficială de la Comisie că pot să fac acest plan de dereglementare. Nu am primit această confirmare în scris, nu am acest plan aprobat printr-o lege, prin modicarea OUG 114, sau a legii 123, și mai avem mai puțin de 40 de zile din acest an până când expiră prețurile pe care le-am dat pentru acest an pentru furnizorii de ultimă instanță. Și timpul este din ce în ce mai scurt și sunt șanse din ce în ce mai mici să avem o modificare a legii”, a declarat vicepreședintele ANRE Zoltan Nagy-Bege, conform RTV.

ANRE a pus în dezbatere publică recent două proiecte de Ordine care modificau ordinele date la începutul acestui an, când s-a re-reglementat piața energiei electrice pentru consumatorii casnici, dar, chiar și după ce acestea vor fi adoptate, nu va fi suficient pentru ca piața să se poată dereglementa în trepte, și nu brusc.