Toggle Menu
  1. Home/
  2. Business/

Fără precedent! Pro Tv acuzat de CNA de manipulare! Despre ce este vorba mai exact

  1. Home/
  2. Business/

Șoc pe piața audiovizualului din România. Liderul incontestabil al televiziunilor, Pro Tv a fost făcut franjuri într-o ședința a Consiliului Național al Audiovizualului pentru că nu i-a acordar un drept la replică fostului vicepremier, Sevil Shhaideh, după o știre  ce viza cazul Belina. Mai exact CNA a obligat postul să-i dea acest drept la replică, nu fără însă de a-i aduce o serie de acuzații halucinante.

Cel mai vehement membru împotriva Pro TV a fost Monica Gubernat, care a acuzat postul că “manipulează.” Aceasta a fost susținută de PSD pentru această funcție. Sesizarea viza o știre difuzată pe 18 ianuarie de pe Pro TV, în care erau prezentate informații dintr-un raport al experților în cazul Belina. Aceștia „susțin că insula Belina și Brațul Pavel fac parte din proprietatea publică a statului. Așadar, Hotărârea de Guvern care a mutat sute de hectare de apă și teren din bazinul hidrografic al Dunării la Consiliul Județean Teleorman pare ilegală.” Cazul a ajuns pe masa CNA ca urmare a unei sesizări venite chiar din partea lui Sevil Shhaideh, care reclama că postul nu i-a cerut un punct de vedere în legătură cu știrea în cauză și că a refuzat să-i acorde apoi un drept la replică, scrie paginademedia.ro.

Vezi și Secretul lui Feli! Cum a reușit de fapt să slăbească 30 de kg! Dramele neștiute din viața ei

Vezi și Cel mai renumit medic în boli infecțioase, apel către Ministerul Sănătății: Toți românii să fie testați de urgență pentru aceste 3 boli!

Totodată, Shhaideh spune în reclamație că „informația difuzată a prezentat o situație din cadrul unui document nepublic, prezentarea a fost eronată și de natură a induce în sânul opiniei publice ideea unei vinovății fără echivoc în ceea ce mă privește, prezentând niște concluzii pe care, până la această oră, nici măcar reprezentanții parchetului nu le-au tras din cadrul expertizei, în sensul în care s-ar confirma acuzația ce mi se aduce, respectiv că Hotărârea de Guvern inițiată și promovată de subsemnata ar fi ilegală.”

Prezentă în ședința publică a CNA, Adelina Sandu, reprezentant juridic al Pro TV, le-a spus membrilor CNA că dreptul la replică nu a fost acordat pentru că nu a fost adusă nicio acuzație la adresa doamnei Shhaideh. „Dreptul la replică nu a fost acordat întrucât nu s-a făcut nicio acuzație. Materialul a prezentat doar concluziile raportului de expertiză prrin care experții au confirmat că respectiva proprietate trebuie să rămână în proprietatea statului și că s-ar putea confirma că HG-ul ar fi ilegal.

Monica Gubernat, membru CNA: Faptul că ați acuzat-o de comportamente ilegale și de fapte ilegale, pentru dumneavoastră nu este o acuzație? Înțeleg că acel raport nici măcar nu a ajuns pe masa procurorilor, singurii care pot acuza sau nu un om, nu experții. Înțeleg că încă nu au tras nicio concluzie, mai ales că doamna Shhaideh nici măcar nu a fost trimisă în judecată. Cum considerați că nu ați acuzat-o de nimic ilegal. Și ca faptă și ca fapt divers, ăsta este stilul știrilor dumneavoastră, acuzați sau manipulați.”

Monica Gubernat i-a atras atenția reprezentantei că nu este prezentată nicio sursă a informațiilor. „Sunt surse confidențiale”, i-a spus aceasta. „Și dacă sunt confidențiale noi trebuie să vă credem pe cuvânt… Trebuia să anunțați că sursele sunt confidențiale”, a adăugat Monica Gubernat. Răsvan Popescu, vicepreședinte CNA: „Fiind un caz în cercetare, trebuia să o întrebați și pe ea (Sevil Shhaideh – n.r.)”.

Radu Herjeu, membru CNA a fost de altă parere: „Sigur, materialul are o tentă. Eu, dacă nu știam nimic despre acest caz, înțelegeam că marea problemă a Belinei este că a pescuit gratis Dragnea. Reporterul pe asta s-a axat, că boșii PSD au pescuit acolo gratis. Însă, nu i-au fost aduse acuzații (lui Sevil Shhaideh – n.r.), care au fost făcute până acum în presă. Acelea nici măcar nu au fost reluate. Nici măcar nu s-a spus că este acuzată că ar fi făcut ceva într-un dosar. S-a considerat că raportul acela al experților ar putea justifica acuzația că trecerea dintr-o parte în alta a insulei nu este tocmai legală.” Acordarea dreptului la replică a trecut cu șase voturi pentru: Orsolya Borsos, Florin Gabrea, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea.

Elena Zainea/ Sursa foto: protv.ro