Femeia care ar putea deveni noul ministru al Sănătății. USR-PLUS cere, însă mai întâi demiterea lui Florin Cîțu

16 apr. 2021
Femeia care ar putea deveni noul ministru al Sănătății. USR-PLUS cere, însă mai întâi demiterea lui Florin Cîțu
Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Este haos în coaliția de guvernare și haos total în întreaga țară. Pandemie, dar și lipsa unor măsuri coerente și predictibile a creat mari probleme mediului de afaceri. Industria HORECA este practic la pămâni și în moment de față nimeni nu-și poate creiona un plan de redresare, pentru că autoritățile continuă să comunice foarte prost și incoerent.

Demiterea lui Vlad Voiculescu, considerat de mulți cel mai slab ministru al Sănătății din ultimii 20 de ani, a aruncat coaliția de guvernare în aer. USR-PLUS continuă să ceară demisia premierului și refuză să propună un nou nume pentru portofoliul vacant. Totuși mai multe surse susțin că Ioana Mihăilă ar urma să devină noul ministru al Sănătății.

Cine ar putea deveni noul ministru al Sănătății

În prezent, aceasta este secretar de stat și ar urma să aibă același parcurs ca Nelu Tătaru, care i-a luat locul lui Victor Costache, după ce acesta a fost forțat să plece de la cârma ministerului.

Ioana Mihăilă. Foto: Facebook

Ioana Mihăilă este absolventă a Universitatății de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca și este medic primar endocrinolog. Ea a pus bazele unei clinici private, Medena, care îi și aparține.

Inițial s-a vorbit despre numirea medicului Adrian Wiener în fruntea ministerului Sănătății, dar acesta provenea din USR, iar portofoliul le revine celor de la PLUS, care l-au refuzat.

USR-PLUS continuă să ceară demiterea premierului Florin Cîțu

„Premierul trebuie înlocuit, asta e poziția noastră, cu această poziție vom merge luni la discuțiile din coaliție. Florin Cîțu nu mai poate gestiona acest guvern pentru că a ignorat normele elementare pe care le-am pus la fundamentul acestei coaliții.

Nu suntem în punctul în care să desemnăm un nou ministru la Sănătate, pentru că primul lucru pe care trebuie să îl rezolvăm este un nou premier. După ce vom stabili în coaliție cine va fi noul premier, atunci vom stabili și un înlocuitor pentru funcția de ministru. Căutăm cel mai mult candidat.

Nu vreau să speculez pe niciun nume. Ne vom pronunța pe un nume după ce luni, în coaliție, vom discuta situația premierului Cîțu”, a declarat Dragoș Tudorache, unul dintre liderii PLUS, actual europarlamentar, fost ministru al MAI în Guvernul Cioloș.