Femeia care este acuzată că a participat la 11.000 de omoruri este chemată în Justiție. Acum are 96 de ani

de:
20 iul. 2021
Femeia care este acuzată că a participat la 11.000 de omoruri este chemată în Justiție. Acum are 96 de ani

Justiția nu iartă pe nimeni indiferent de vărstă, iar acesta este și cazul unfei femei care este acuzată că a participat la 11.000 de crime. Deși acum are 96 de ani, ea trebuie să se prezinte în fața instanței.

Vorbim despre o fostă secretară de la lagărul de concentrare de lângă Stutthof, lângă Gdansk. Femeia în vârstă de 96 de ani este acuzată că a participat la mai bine de 11.000 de omoruri, iar în toamnă este chemată în fața justiției.

Cum a scăpat de justiție în tot acest timp

Conform Agerpres, procesul va fi unul de-a dreptul deosebit care va începe la data de 30 de septembrie. Judecarea femeii va fi făcută în cadrul unei camere pentru minori, în condițiile în care inculpata era adolescentă în perioada în care faptele sau comis.

Purtătoarea de cuvânt a tribunalului din Itzehoe, de lângă Hamburg mărturisește că femeia avea doar 18-19 ani în acea perioadă.

Acuzata este învinuită că i-a asistat pe responsabilii lagărului la uciderea sistematică a deţinuţilor, între iunie 1943 şi aprilie 1945, în funcţia sa de steno-dactilografă la biroul comandantului fostului lagăr de concentrare Stutthof”, se arată într-un comunicat al instanţei.

Nevinovată timp de aproape 70 de ani

Cât despre acuzațiile aduse, procurorii susțin că suspectată că a contribuit la 11.387 cazuri de crimă, prin comportamentul său, şi de şapte tentative de acordare de asistenţă.

În ciuda acuzațiilor aduse însă, purtătoarea de cuvânt a subliniat că un acuzat este considerat nevinovat până la posibila sa condamnare. În tot acest timp, femeia a tot fost audiată ca martor, dar niciodată nu a fost dată o sentință clară.

În 1954, suspecta mărturisea în instanţă că toată corespondenţa cu oficiul central al administraţiei economice a SS trecea pe la biroul său, iar comandantul lagărului, Paul Werner Hoppe, îi dicta scrisori şi mesaje radio în fiecare zi.

Femeia în vârstă de 96 de ani mai povestea la acel moment că nu cunoștea mecanismul criminal din perioada în care a lucrat la secretariat.